2022. augusztus 8., hétfőMa László napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 386,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2022.08.08. László Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 386,00 Ft | CHF: 404,00 Ft

A szólásszabadságról vitáztak az MCC Feszten

Hogyan haladhatjuk meg az egyéni nézetek megjelenését az újságírásban? A kommunista megközelítés az volt, hogy a sajtó csak a párt érdekét követi. Nem szabad elhinni, hogy az újságírásunkkal javítjuk a világot, mert elfogulttá teszi a munkánkat – véli Julius Strauss. Strauss élt Oroszországban, és mint elmondta, az orosz sajtó sokáig az orosz narratívát képviselte, de egészen 2014-ig alapvetően tényszerű volt. Később már hamis történeteket jelenített meg. Az újságíró nem teheti meg, hogy megszűri a híreket, csak mert nem tetszik neki az igazság.

O’Sullivan szerkesztőként egyetért az imént kifejtett küldetéssel, miszerint a legfontosabb az igazság.

O’Sullivan szerint, ha rákeresünk a kedvenc éttermünkre, a Google egy halom más éttermet elénk tesz. Ugyanez a helyzet a sajtóval: ha rákeresünk adott témákra, egy halom ellentétes találatot is kapunk előtte. Nem érvényesül az egyenlő kritika szabálya, a baloldal számára kedves témákkal nem így járnak el az oldalak. A narratíva, miszerint a liberális demokrácia áll szemben a gonosz populizmussal, téves, de ezt erőltetik a lapok.

Ez nem volt mindig így, O’Sullivan szerkesztőként a kiegyensúlyozottságra törekedett. A szerkesztőknek az „őszinteség papjainak” kell lenniük, csakis így nevezhetik a terméküket újságnak. Ez nem a woke hozzáállása, ők nem akarnak vitát, nem akarnak kíváncsiságot látni, és ma ők uralják a szellemi vita megannyi intézményét a nyugati világban.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20220730-mcc-feszt-sajtoszabadsag-eloadas.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Cseh Katalin: Magyarország a jövőjét veszítené a tagság feladásával

Cseh Katalin a közösségi oldalán reagált Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő Magyarország uniós tagságát megerősíteni kívánó …