2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

A MÚOSZ szerint törvényt sértett a közmédia, amikor tényként kezelte az Elkxrtuk állításait

Ismét megsértette a Médiatörvényt a közmédia, amikor tényként közölt egy fikciós filmben, az alkotói fantázia által kreált hamis vádat egy valós személlyel szemben – olvasható a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) Facebookon közzétett állásfoglalásában.

Hozzátették, vártak arra, hogy indul-e eljárás az ügyben, mostanáig azonban nem értesültek ilyesmiről. Mint fogalmaztak:

Kivártuk a szükséges időt, hogy indult-e bármilyen eljárás a törvénysértő cselekedet miatt, de ha indult is, arról semmilyen hírt nem adott a közmédia. 

A MÚOSZ felidézte, hogy október 26-án, a Kossuth rádió Jó napot, Magyarország! című műsorában a műsorvezető arról beszélt, hogy Apró Antal kommunista politikus, Dobrev Klára nagyapja 65 éve „fasiszta csőcseléknek” nevezte az 1956-os forradalom és szabadságharcban részt vevőket. Aztán hozzátette:

Hirdetés

Ma már tudjuk, hogy hasonló elven döntött az unoka is 2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről.

Az erre vonatkozó állítás kizárólag Kálomista Gábor Elkxrtuk című filmjében tűnt fel, rá vonatkozó bizonyíték nem került elő. A MÚOSZ idézte a Médiatörvény a közszolgálati médiaszolgáltatásról szóló 83. § 1-es pont m) bekezdését, amely szerint „a közszolgálati médiaszolgáltatás célja: kiegyensúlyozott, pontos, alapos, tárgyilagos és felelős hírszolgáltatás, valamint tájékoztatás”, valamint a 2-es pont a) bekezdését, amelynek értelmében „a közszolgálati médiaszolgáltatás törekszik: a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/03/muosz-kozmedia-torvenysertes-elkxrtuk-allasfoglalas-dobrev-klara-kalomista-gabor-kossuth-radio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Negyven hektár tarló égett le Berettyóújfalunál

Bányay Judit elmondta: előbb húsz hektáron égett az altalaj, de a szeles időben gyorsan terjedt …