2019. december 9., hétfőMa Natália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 301,00 Ft
2019.12.09. Natália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 301,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A HVSZ Zrt. tagadja, hogy bármi közük lenne a Márki-Zay hivatala elleni kibertámadáshoz

Hirdetés

A HVSZ Zrt. tagadja, hogy bármi közük lenne a Márki-Zay hivatala elleni kibertámadáshoz

A HVSZ Zrt.-nek  semmilyen formában nincs köze a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal elleni hekkertámadáshoz, és a polgármesteri hivatalban végzett informatikai feladatellátást sem tagadta meg a társaság, közölte honlapján a cég. Az Ifj. Rapcsák András által vezetett hódmezővásárhelyi önkormányzati cég külön kiemeli, hogy

a polgármesteri hivatalt ért támadással összefüggésben elhangzott híreszteléseket a HVSZ Zrt. határozottan visszautasítja és áll minden vizsgálat elé.

A tavaly februári időközi választás óta a fideszes többségű önkormányzat mellett ellenzéki polgármester vezetésével működő város polgármesteri hivatalát több hekkertámadás is érte, mondta szeptember 14-én Márki-Zay Péter. Előfordult, hogy valaki fizikailag behatolt az önkormányzat épületébe és egy kábel kihúzásával állította le rendszereiket, de idén július 2-án a HVSZ Zrt. egyik gépéről is hekkertámadás érte őket, mondta Márki-Zay Péter. Ebben az ügyben a Nemzeti Nyomozó Irodánál tettek feljelentést.

Márki-Zay arról is beszélt, hogy 2018 őszén azért kényszerült új informatikai szerződéseket kötni a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal, mert a HVSZ Zrt. szerződést bontott velük. A polgármesteri hivatal ezután a Cyber Services Zrt.-vel és a VIAT Vállalati Informatika, Auditálás és Tanácsadás Kft.-vel kötött szerződéseket. 

Hirdetés

A Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) azonban idén szeptemberben szabálytalannak minősítette ezeket. A KBD szerint a polgármesteri hivatal  jogtalanul mellőzte a közbeszerzési eljárást, a hatóság ezért összesen 13 millió forint bírságot szabott ki, és semmissé tette a megállapodásokat.

Márki-Zay szerint <a href="//index.hu/belfold/2019/09/14/13_millio_buntetes_kozbeszerzesi_bizottsag/" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2019/09/17/hvsz_zrt_hodmezovasarhely_marki-zay_peter_kibervedelem_kozbeszerzes_viat_kft_cyber_services_zrt/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fidesz: Lackner Csaba távozzon a közéletből!

A Fidesz közleményt adott ki arról, hogy a baloldal hiába próbálja menteni a botránya miatt …