2019. december 13., péntekMa Luca napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 299,00 Ft
2019.12.13. Luca Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 299,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A halott támogató sem akadály a jelöltséghez

Hirdetés

A halott támogató sem akadály a jelöltséghez

Zuglóban feljelentést is tett a Helyi Választási Iroda, miután erős lett a gyanú, hogy a Mi Hazánk és a Munkáspárt ajánlóívein halottak adatai is szerepelnek.

A helyzetre Várnai László, hívta fel a figyelmet.  A Civil Zuglóért Egyesület polgármesterjelöltje azt is megjegyezte, hogy ez a tény nem akadálya az indulásnak sem. Ezzel kapcsolatban a zuglói Helyi Választási Irodához fordultunk, amely keddi válaszában közölte:

„A Helyi Választási Bizottság 2019. szeptember 9-én és 10-én tartott ülésein döntött – összesen 6 esetben – arról, hogy a nyilvántartásba vételi eljárás eredményétől függetlenül bizonyos jelöltek ajánlóívein szereplő aggályos státuszú ajánlástevő személyek miatt a Helyi Választási Iroda vezetője tegye meg a szükséges lépéseket. Ez jelen esetekben büntető feljelentést jelent, tekintettel a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 350. § (1) bekezdés d) pont rendelkezésére, mely alapján bűntettet követ el és

3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, aki a választási eljárásról szóló törvény hatálya alá tartozó választás során jogosulatlanul aláír, hamis adatokat tüntet fel.

Hirdetés

A HVI vezetője 6 esetben megtette a büntető feljelentést a Budapest Rendőr-főkapitányságán.”

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2019/09/17/valasztas_halott_tamogatok_feljelentes_zugloi_valasz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fidesz: Lackner Csaba távozzon a közéletből!

A Fidesz közleményt adott ki arról, hogy a baloldal hiába próbálja menteni a botránya miatt …