2022. augusztus 10., szerdaMa Emőd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.10. Emőd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft

A Börzsönyben már havazik

A hullámzó frontrendszer megérkezett, éjszaka az ország nagyobb részét már beborította vastag felhőzete, emiatt az északkeleti tájak kivételével enyhék lettek a minimumok.

A front csapadékrendszere a Nyugat-Dunántúlra reggelre már 20 millimétert meghaladó esőt hozott, ám kelet felé haladva gyengült, szétesett a csapadékzóna, ami azért jelent problémát, mivel pont a keleti országrészben a legszárazabb a talaj, ott lenne a legnagyobb szükség kiadós öntözésre.

A kedd hátralevő részében délnyugat felől egyre nagyobb területen felszakadozik, csökken a felhőzet. A csapadék fokozatosan az északkeleti megyékre korlátozódik, majd éjfélre arrafelé is megszűnik a legtöbb helyen, és ott is kevesebb lesz a felhő.

Éjszaka többfelé párássá válik a levegő, emellett hajnalban a szélcsendes vidékeken köd, illetve rétegfelhőzet képződhet, amely egyes területeken szerdán is makacsul tarthatja magát. Másutt még lesznek naposabb tájak a nap első felében, ugyanakkor délutántól újra fokozatosan vastagszik, záródik a felhőtakaró, és késő délutántól, estétől délnyugat felől egyre többfelé számíthatunk esőre, záporra.

Hirdetés

Kedden az északnyugatira, nyugatira forduló szelet kísérhetik élénk, néhol erős lökések. Szerdán több helyen megélénkül, elsősorban az Észak-Dunántúlon megerősödik a délkeletire, délire forduló szél. A legalacsonyabb éjszakai […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/02/idojaras-front-csapadek-kod-havazas-borzsony-matra-orszagos-meteorologiai-szolgalat-elorejelzes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Emberölés miatt nyomoznak az anya ellen, akinek kétéves kislánya belefulladt a Balatonban

Egy két és fél éves cseh kislány egy matracról lecsúszott a vízbe és elmerült szombat …