2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

A Balatonon ősszel is segítenek a vízimentők

Az Országos Meteorológiai Szolgálat, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság a közelmúltban emlékeztetett: véget ér a tavi viharjelzési szezon.

Viharjelzés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat április 1-től október 31-ig a balatoni, a Velencei-tavi, a Tisza-tavi és a Fertő-tavi viharjelzések meteorológiai kiszolgálására vihar-előrejelző szolgálatot működtet. A viharjelzést és a riasztást a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság fényjelző rendszere biztosítja.

Ha a jelzőrendszer alapon van, akkor a legerősebb széllökések a következő órákban várhatóan nem haladják meg az erős, 40-45 km/h sebességet. Alapfok esetén nem lép működésbe a viharjelző lámpa.

Elsőfokú viharjelzés esetén a szél várhatóan erősebb lesz, mint 45 km/h, azonban nem haladja meg a 60 km/h sebességet, a viharjelző berendezés percenként 45-öt villan.

Hirdetés

Másodfokú viharjelzés esetén már viharos, 65 km/h-t meghaladó szél várható, a viharjelző lámpák […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/05/balaton-vizimentok-help-applikacio-vitorlazas-viharjelzes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Negyven hektár tarló égett le Berettyóújfalunál

Bányay Judit elmondta: előbb húsz hektáron égett az altalaj, de a szeles időben gyorsan terjedt …