2020. június 1., hétfőMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2020.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / 33 fát kivágnak a Városligetben és rózsákat ültethetnek a helyükre

33 fát kivágnak a Városligetben és rózsákat ültethetnek a helyükre

Olvasónk hívta fel a figyelmet az V. kerületi kormányhivatal február 25-i határozatára, ami szerint a Városliget Zrt. engedélyt kapott 33 fa – köztük 15 ritkaságnak számító kolorádói jegenyefenyő – kivágására a majdani Rózsakert (II/A jelű alütem) területén. Ez azért is érdekes, mert pár nappal ezelőtti megkeresésünkre adott válaszában a Városliget Zrt. nem említett fakivágásokat a területen, csak azt, hogy 17 fát ültettek át a leendő Nagyjátszótér és Rózsakert területén.

Megkérdeztük a céget, miért nem beszéltek a 33 fa kivágásáról, csak a 17 faültetésről. A Városliget Zrt. válasza szerint folyamatban lévő hatósági engedélyezési eljárásról a Városliget Zrt. nem adhatott tájékoztatást. A kihirdetést követően a LIGET Budapest Projekt weboldalára felkerült az engedély, a 33 eltávolítandó példány Városligeti Faápolási Protokoll szerinti részletes vizsgálatával, mely megindokolja, hogy miért van szükség a beavatkozásra. 

Eszerint

  • 23 példányt azért kell eltávolítani, mert a Városligeti Faápolási […]

Forrás:
https://index.hu/belfold/budapest/2019/02/28/33_fat_kivagnak_a_varosligetben_es_rozsakat_ultethetnek_a_helyukre/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Halmozzák az állásokat és egymásnak adnak fizetésemelést a baloldali városvezetők, míg dolgozóik bérét csökkentik

Gyakorlatilag kifizetőhelyekké tette Miskolc új, baloldali vezetése az önkormányzati cégeket. Nem ritkák a több százezres, …