2020. február 23., vasárnapMa Alfréd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 337,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
2020.02.23. Alfréd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 337,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Vandálbiztos és időjárásálló automatákat vesz a MÁV

Vandálbiztos és időjárásálló automatákat vesz a MÁV

4,6 milliárd forintból 375 új jegykiadó automatát telepít a MÁV-Start Zrt. – jelentették be a vasúttársaság vezetői. Jelenleg 178 jegykiadó automatája van a vasúttársaságnak.

Homolya Róbert, elnök-vezérigazgató a Nyugati pályaudvaron tartott sajtótájékoztatón azt mondta, manapság a jegyek 60 százalékát vásárolják az utasok a jegypénztárakban, a fennmaradó 40 százalékot az interneten, a jegykiadó automatákból és a MÁV-applikáción keresztül. Az új berendezésekkel – magyarázta – a budapesti elővárosi közlekedésben szeretnék teljessé tenni a jegyautomaták rendszerét. A próbaüzem márciusban kezdődik, és az év végéig folyamatosan helyezik üzembe az új berendezéseket. A lecserélt régi készülékeket felújítást követően a nagyobb forgalmú vidéki állomásokon helyezik majd el.

Az automaták mellett megújul a teljes webes jegyvásárlási felület, és az év végére a nemzetközi vonalakra is lehet majd jegyet vásárolni a társaság honlapján – ígérte Homolya.

Elhangzott, hogy az egyre népszerűbb MÁV applikáción keresztül 2020 első húsz napjában többen vásároltak már bérletet, mint tavaly egész decemberben ugyanezen a felületen. A vasúttársaság adatai szerint az alkalmazás regisztrált felhasználóinak száma meghaladta a 277 ezret, az azon keresztül vásárolt jegyek száma pedig a 2018-as 880 ezerről 4,6 millióra emelkedett tavaly.

Kerékgyártó József, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy az új, modernebb automaták távfelügyeleti rendszerrel, antigraffiti-bevonattal rendelkeznek, vandálbiztosak és időjárásállóak is. Azért 28 helyen esőbeállót is telepítenek a készülékekhez.

Az automaták a kezelőfelület mellett egy további képernyőt is tartalmaznak, amelyen információkat, reklámokat, illetve haváriaközleményeket is megjelentetnek majd. A berendezések rendelkeznek vonalkód-leolvasóval, így akár a megvásárolt bérlet utáni számlát is ki tudják nyomtatni – sorolta Kerékgyártó. A vezérigazgató várakozásai szerint a fejlesztésekkel két éven belül hatvan százalékra – az osztrák vasúttársaság szintjére – növelhetik az elektronikus csatornákon keresztüli jegyértékesítés részarányát.

Homolya a sajtótájékoztatón a vasúttársaság más fejlesztéseiről szólva azt mondta: a szolnoki vasútvonalon idén négymilliárd forintból újul meg egy nagyjából kilenc kilométeres szakasz, és a fejlesztés 2021-ben tovább folytatódik a menetrendszerűség és kiszámíthatóság növelése érdekében. Arról is beszélt, hogy másodszor írtak ki közbeszerzést a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének teljes cseréjére.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200127_vandalbiztos_idojarasallo_automatakat_vesz_a_mav#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Étel helyett segítséget rendelhetnek a bántalmazott nők egy étteremből

Étel helyett segítséget rendelhetnek a bántalmazott nők egy étteremből

A Wolt ételszállító cég applikációjában az étterem oldalán a kínálatban öt darab „abuzált” étel is …