2020. február 23., vasárnapMa Alfréd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 337,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
2020.02.23. Alfréd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 337,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Öt évig hiába kérte egy kerekesszékes ember, hogy legalább egy csengőt tegyenek arrébb a postahivatalnál

Öt évig hiába kérte egy kerekesszékes ember, hogy legalább egy csengőt tegyenek arrébb a postahivatalnál

Elmarasztalta az Egyenlő Bánásmód Hatóság a Magyar Postát, és március végi határidővel kötelezte arra, hogy végre tegye elérhetővé a szolgáltatását a fogyatékkal élő emberek számára is egy postahivatalban – írta az Index. Az nem derül ki a határozatból, hogy melyik településről van szó. A panaszt egy hallás- és mozgássérült, gyerekkora óta kerekesszékkel közlekedő ember tette, miután öt éven át hiába kérte, hogy könnyebben bejuthasson a lakhelye postájára.

Mint írták, még azt a kérését sem sikerült teljesíteni, hogy a csengőt érhesse el a kerekesszékből, ezért az udvaron, kerekesszékében ülve kiabálnia kell a postamester nevét és meg kell várnia, amíg a postamester kijön.

Amikor pedig készpénzt akart felvenni, akkor mások előtt kellett a postamesternek bediktálnia a PIN kódját.

A másik lehetősége az lett volna, hogy a legközelebbi nagyvárosba elutazik, de mivel az akadálymentes közlekedés nehezen vehető igénybe, ez minden készpénzfelvételért egy teljes napi elfoglaltságot jelentett volna.

A Magyar Posta azzal próbált védekezni, hogy a településen nem is az állami vállalat nyújtja a postai szolgáltatást, a postamester „postai közreműködő személy”, aki egyéni vállalkozóként, szerződés alapján szolgáltat a saját ingatlanában, annak hozzáférhetővé tétele pedig az ő felelőssége. Az EBH azonban arra jutott, hogy a közszolgáltatás nyújtójának így is egyértelműen a Magyar Posta számít, így a felelősség is az övé.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200215_Ot_evig_hiaba_kerte_egy_kerekesszekes_ember_hogy_legalabb_egy_csengot_tegyenek_arrebb_a_postahivatalnal#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Étel helyett segítséget rendelhetnek a bántalmazott nők egy étteremből

Étel helyett segítséget rendelhetnek a bántalmazott nők egy étteremből

A Wolt ételszállító cég applikációjában az étterem oldalán a kínálatban öt darab „abuzált” étel is …