2019. június 18., keddMa Levente napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 322,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 287,00 Ft
2019.06.18. Levente Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 322,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 287,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Orbán kedvenc sportújságírója jobban kaszált a Puskás-hagyatékkal, mint Puskás unokája

Hirdetés

Orbán kedvenc sportújságírója jobban kaszált a Puskás-hagyatékkal, mint Puskás unokája

A Nemzeti Sportra szokás úgy hivatkozni, mint Orbán Viktor kedvenc lapjára, ezt vezeti főszerkesztőként Szöllősi György. Mellette ő az alapítója és 47 százalékban legnagyobb tulajdonosa is a Puskas.com Kft.-nek. Ez a cég a Puskás márkanév tulajdonosa, az emlékoldal kezelője, valamint relikviák értékesítésével is foglalkoznak.

Árbevétel szempontjából rekordévet zárt 2018-ban a cég, a kft.-nek tavaly majdnem sikerült a duplázás, hiszen a 2017-es 24 millió forint után 44 millió folyt be a kasszába, írja az Mfor. Hogy minek köszönhető a látványos növekedés, nem derül ki, csak annyi olvasható ki, hogy „ társaság bevétele emléktárgyak, könyvek és vagyoni értékű jogok értékesítéséből tevődik össze.”

De még a bevételeknél is kevésbé részletezik a kiadásokat, melyek közül anyagjellegűként 29 milliót könyveltek el a korábbi 20 millió után, személyi jellegűként az 5 dolgozóra pedig 3,1-et a tavalyelőtti 2,4 után.

Az Mfor azt is közli, hogy 9,4 millió forint tiszta nyereséget termelt a cég. A tulajdonosok döntése értelmében ezt az összeget teljes egészében kifizetik osztalékként, sőt, az eredménytartalékból néhány ezret lecsippentve 10 millió forintot osztottak szét a tulajdonosok között a tulajdoni hányaduk arányában.

Hirdetés

Ez pedig azt jelenti, hogy Szöllősi György 47 százalékos tulajdoni hányadának köszönhetően 4,7 millió forint osztalékhoz jutott a 2017-es 2,8 millió forint után. A cégben szintén tulajdonos Puskás Ferenc unokája is, Maria Reka Puskas Damborena, ám neki a 10 százalékos részesedésének köszönhetően mindössze 1 millió forint osztalék jutott a Puskás-hagyatéknak köszönhetően.

A lap kereste Szöllősit, de egy hét alatt sem kaptak választ.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20190612_Orban_kedvenc_sportujsagiroja_jobban_kaszalt_a_Puskashagyatekkal_mint_Puskas_unokaja#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Mészáros Lőrinc veje a Haladás vevőjelöltje

Mészáros Lőrinc veje a Haladás vevőjelöltje

Homlok Zsolt, Mészáros Lőrinc veje veheti meg a Szombathelyi Haladást – értesült a 24.hu. A …