2019. július 18., csütörtökMa Frigyes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 290,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
2019.07.18. Frigyes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 290,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Magyar halakat nevel Algériában a Fradi volt focistája

Hirdetés

Magyar halakat nevel Algériában a Fradi volt focistája

Magyar édesvízi halakat nevel az algériai sivatagban Meziane Touati, a Ferencváros labdarúgócsapatának volt támadója – írja a Blikk.

Touati Algériában az USMA Alger élvonalbeli klubjának az igazolt játékosa volt, közben pedig elvégezte az állatorvosi egyetemet Algírban. A diploma megszerzése után, 1995-ben, a polgárháború idején jött Magyarországra, ekkor először a Tiszakécske igazolta le, majd Novák Dezső hívására érkezett a Fradiba 1996-ban, ahol 1998-ig játszott, bár ritkán került be a kezdőcsapatba.

A Fradi után a Honvédban, majd a Soroksárban is játszott, és megtanult magyarul is, most pedig magyarországi édesvízi halakat (harcsát, pontyot, süllőt) nevel szülőhazájában, Algériában, mégpedig a sivatagban.

“Algéria a nyolcvanas évek óta importál pontyivadékokat Magyarországról, mégpedig két okból. A egyik, hogy a nagy víztározókat a halak megtisztítsák, illetve hogy a sivatagi emberek proteinhez jussanak. 2000-ben kerültem bele a két ország közös programjába, dolgoztam a Halászati Kutatóintézetben Szarvason, ott tanultam az édesvízi halszaporítást. Aztán 2007-ben telepítettem egy magyar céggel az első halkeltetőt Algériába, majd képeztük az itteni diákokat. Mára több telep is működik szerte az országban, például a sivatagban is” – mondta el az egykori focista a lapnak.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20190617_Magyar_halakat_nevel_Algeriaban_a_Fradi_volt_focistaja#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Két múlva már ropogtathatjuk a hús alapú műhúst

Két múlva már ropogtathatjuk a hús alapú műhúst

Régóta zajlanak már próbálkozások, hogyan lehetne pótolni a húst, hiszen a piac meghatározó szereplői szerint …