2020. május 28., csütörtökMa Hella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2020.05.28. Hella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Letiltották a Bongót, amely súlyos pénzeket gombolt le a tinikről

Letiltották a Bongót, amely súlyos pénzeket gombolt le a tinikről

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ideiglenesen a reklámozásával együtt felfüggesztette a Kérdezd Bongót! nevű szolgáltatást, mert az valószínűleg megsérthette a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmát – közölte a GVH szerdán.

A februárban indított versenyfelügyeleti eljárás azt valószínűsítette, hogy a szolgáltatás reklámjai elhallgatják a fogyasztók elől az igénybevételért felszámolt díjazást, illetve az igénybevételhez megadott adatok kezelési módját.

A GVH intézkedése az üzemeltető Global AQA Pty Ltd. mellett a Középsuli websorozatot kiadó Globoport Média Holding Kft.-t, az influencer marketinget közvetítő ügynökségeket, a P4R Digital Agency Kft.-t, a Social Guru Magyarország Kft.-t, a Star Network MCN Kft.-t, valamint a Google Ireland Ltd.-t, a Facebook Ireland Ltd.-t, és a három belföldi mobilszolgáltatót érinti.

A GVH arra inti a szülőket, hogy ügyeljenek a gyermekeik telefonálásaira, és tekintsék át az adatvédelmi beállításokat is. “A kiskorúak a digitális tanrend és a kijárás korlátozása miatt több időt töltenek az online térben, így nagyobb eséllyel találkoznak a veszélyes és kockázatos tartalmakkal” – tették hozzá.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200401_gvh_kerdezd_a_bongot#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Vannak, akik a mostani válságban is növelni tudták vagyonukat

Vannak, akik a mostani válságban is növelni tudták vagyonukat

Jeff Bezosnak 6 milliárd dollárral van többje, mint az év elején. A miértre könnyű a …