2020. augusztus 14., péntekMa Marcell napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 346,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2020.08.14. Marcell Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 346,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Különösen hangzó indoklással vezetnék be az éjféli zárórát a bulinegyedben

Különösen hangzó indoklással vezetnék be az éjféli zárórát a bulinegyedben

Ismét napirendre kerül Erzsébetvárosban a vendéglátóhelyek kötelező éjféli zárásának elrendelése, ami a kerület belső részére, az úgynevezett bulinegyedre is vonatkozna – mondta a Klubrádiónak Niedermüller Péter. A VII. kerületi polgármester ugyanakkor arra is emlékeztetett, hogy érzékeny kérdésről van szó, amit egyszerű tiltással nem lehet megoldani.

Az önkormányzat ezért most egy olyan kerekasztal összehívását javasolja, amelynél a vendéglátósok, lakók, civil szervezetek és a kerület közösen dolgoznák ki az éjszakai nyitvatartás szabályait.

Niedermüller már az önkormányzati választások után azt ígérte a hvg.hu-nak, hogy betartja a kampányban tett ígéreteit, és gondoskodni fog róla: csak azok a teraszok működjenek este 10 után, amelyeknek van erre engedélyük, és bevezeti az éjféli zárórát is.

Az ügyet most azért kell újra elővenni, mert bár két éve az önkormányzat már megszavazta a kötelező éjféli zárást, de az nem vonatkozott Belső-Erzsébetvárosra.

A november 25-ei önkormányzati ülésre Garai Dóra, az Élhető Erzsébetváros Egyesület képviselője által benyújtott javaslat szerint amennyiben a vendéglátóhelyeknek az új rendelet szerint éjfélkor be kell zárniuk,

az emberek partikultúrája normalizálódni fog, és este hattól tizenegyig is elég lesz nekik a bulinegyedben szórakozni.

A javaslattevő azt reméli, a klubok visszatérhetnek az olyan, barna és ipari zónákban lévő, netán külterületi részekre, ahol nem zavarják a városlakókat. Azok számára pedig, aki éjfél után is bulizni szeretnének, egy-két kiválasztott, hosszabb nyitvatartású klub állna a rendelkezésére.

Niedermüller Péter szerint a kerekasztal feladata az ehhez szükséges kritériumrendszer felállítása lenne a következő hetekben.

„Nem kaphatna mindenki nyakló nélkül felmentést az éjféli záróra alól, csak azok a vendéglátóhelyek, amelyek gondoskodnak a zajszint jelentős mértékű csökkentéséról, gondot viselnek a tisztaságra, hajlandók takarítani maguk előtt, és az eddiginél sokkal hatékonyabban tudják biztosítani, hogy ne történjenek náluk bűnesetek, így ne forduljon elő kábítószerkereskedelem sem” – mondta.

A VII. kerületi önkormányzat azt is szeretné elérni, hogy az airbnb-s szállásmegosztásra vonatkozóan egységes fővárosi szabályozás szülessen, mert – ahogy Niedermüller fogalmazott –, ezen a területen is rendet kell tenni, ahogy azt Európa több nagyvárosában is megtörtént már.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20191125_Furcsa_javaslattal_vezetnek_be_az_ejfeli_zarorat_a_bulinegyedben#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Korrigálni kellene a kata módosítását budapesti iparkamara szerint

Korrigálni kellene a kata módosítását budapesti iparkamara szerint

Az előnyök mellett komoly veszélyei vannak a kataszigorításnak, nyilatkozta a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a …