2020. február 23., vasárnapMa Alfréd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 337,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
2020.02.23. Alfréd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 337,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Farmerben, kockás zakóban landolt Afrikában a harmadik leggazdagabb magyar

Farmerben, kockás zakóban landolt Afrikában a harmadik leggazdagabb magyar

A G7.hu szúrta ki, hogy közvetlenül Budapestről, egy luxus magángéppel repült a Kongói Demokratikus Köztársaságba, még tavaly novemberben a Duna Aszfalt tulajdonosa, Szíjj László.

A magyar oligarcha azért utazott az afrikai országba, hogy részt vegyen annak a szándéknyilatkozatnak az aláírásán, amely arról szól, hogy 182 kilométeres utat építenek a kongói bányavidéktől egy zambiai városig, az útépítésben pedig a Duna Aszfalt is részt venne.

Az eseményről Facebook-posztban beszámoló tartományi miniszter, Nickson Chilangwa azt mondta az ünnepségen, hogy a szándéknyilatkozat komoly áttörés a tíz éven át tartó várakozás után. Szerinte a Duna Aszfalt részvétele annak a jele, hogy Európa hisz a Kongói DK és Zambia gazdaságában. 

© Facebook

A fotókon az látszik, ahogyan a tiszakécskei vállalkozó farmerben és kockás zakóban megérkezik a kongói Lubumbashi nemzetközi repülőterére. A képek alapján azon az OE-LEM lajstromjelű, osztrák bejegyzésű, 17 milliárd forint értékű magánrepülőgépen utazott, amelyről az Átlátszó mutatta be, hogy rendszeres használói kormányközeli üzletemberek. 

A Forbes listája szerint Szíjj László 207 milliárd forintos vagyonával a harmadik leggazdagabb ember ma Magyarországon.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200127_Farmerben_kockas_zakoban_landolt_Afrikaban_a_harmadik_leggazdagabb_magyar#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Étel helyett segítséget rendelhetnek a bántalmazott nők egy étteremből

Étel helyett segítséget rendelhetnek a bántalmazott nők egy étteremből

A Wolt ételszállító cég applikációjában az étterem oldalán a kínálatban öt darab „abuzált” étel is …