2020. augusztus 14., péntekMa Marcell napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 346,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2020.08.14. Marcell Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 346,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Élő csótányos videót forgatott a Nébih egy csepeli pékségben

Élő csótányos videót forgatott a Nébih egy csepeli pékségben

Súlyos hiányosságokat, rágcsáló ürüléket és élő csótányokat találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei november elején egy csepeli pékség ellenőrzése során – közölte a hivatal.

A Nébih a közleményében azt írja, hogy a feldolgozó részen a padozat és a fal is erősen szennyezett volt, több nyitva levő ablakról hiányzott a rovarháló, vagy maga az ablak sem volt a helyén. Csaptelep nem volt a kézmosáshoz, de amúgy is kukák álltak a mosdó előtt. Az tésztanyújtó gép, és a tálcák rendkívül koszosak voltak. Félkész tésztaalapanyagokat közvetlenül rápakolták egy fagyasztóláda kopott tetejére. A lisztraktár is piszkos volt. Az ellenőrzés idején rágcsáló ürüléket is találtak a nébihesek.

Az eladótér és a sütőtér sem volt takarítva. 

A helyiségekben több, “eltérő fejlettségi állapotban lévő” csótányt láttak az ellenőrök.

Az eladótér kézmosójából hiányzott a folyóvíz, a papír kéztörlő és a hulladéktároló, a sütőtérben pedig erősen koszos, szennyezett gépek, eszközök voltak. A dolgozók érvényes egészségügyi könyvet sem tudtak bemutatni, és a termékek nyomon követhetőségét sem tudták igazolni.

A pékség tevékenységét november elején azonnali hatállyal felfüggesztették, de az ismételt ellenőrzéskor kiderült, hogy a kiszolgáló pultokon sütőipari termékek vannak, az egységben pedig vevők tartózkodnak, vagyis újraindították a pékséget, csak más vállalkozás nevében, holott a korábbi problémák ugyanúgy megvoltak, de ekkor már az eladó- és a földszinti manipulációs térben is több helyen találtak élő és elhullott csótányokat.

A pékségben berendezkedő új vállalkozás a helyileg illetékes élelmiszerlánc-felügyeleti szerv által kiadott nyilvántartásba vétellel sem rendelkezett, és a termékek eredetét és nyomon követhetőségét sem tudták hitelt érdemlően igazolni. A Nébih ezért azonnali hatállyal felfüggesztette ezen vállalkozás tevékenységét is, majd az egység vevők által is használt bejárataira – az üzemelés hatósági felfüggesztésére vonatkozó tájékoztatás mellett – zárat helyeztek fel.

A Nébih honlapján található jogsértés lista szerint a pékség Csepelen a II. Rákóczi Ferenc út 142. szám alatt működött.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20191126_Elo_csotanyok_grasszaltak_egy_csepeli_peksegben__video#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Korrigálni kellene a kata módosítását budapesti iparkamara szerint

Korrigálni kellene a kata módosítását budapesti iparkamara szerint

Az előnyök mellett komoly veszélyei vannak a kataszigorításnak, nyilatkozta a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a …