2019. december 11., szerdaMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
2019.12.11. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Elkezdődött Mészáros Lőrinc és veje közös balatoni vasútprojektje

Hirdetés

Elkezdődött Mészáros Lőrinc és veje közös balatoni vasútprojektje

Megkezdődött az Észak-Balatoni vasútvonal fejlesztése – írja a 24.hu. A nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) közleménye szerint az előkészítésre és kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás sikeresen zárult, a szerződés hatálybalépését követően pedig elindultak a munkálatok is. A Szabadbattyán – Tapolca – Keszthely villamos üzem kiépítésének I. ütemében Szabadbattyán – Balatonfüred közötti szakasz újul meg.

A projektet Mészáros Lőrinc és veje, Homlok Zsolt konzorciumban nyerték el: az ÉB 2018 Konzorcium (VASÚTVILL Kft., R-KORD Kft.) 23 050 474 189 forintért vállalta a kivitelezést, amely a szerződés szerint magában foglalja a Szabadbattyán – Balatonfüred vonalszakasz villamos üzem kiépítésének, az állomások részleges akadálymentesítésének tervezését és kivitelezését, valamint a felsővezeték építési és más kiegészítő munkák elvégzését is. A munkálatok a tervek szerint nagyjából két és fél évig tartanak majd.

A fejlesztés keretében megvalósulhat a Szabadbattyán – Balatonfüred 55 km-es vonalszakasz villamosítása, továbbá Polgárdi, Balatonkenese, Balatonfűzfő és Alsóörs állomások átépítése és akadálymentesítése (szükséges kitérők cseréje, 55 cm magas peronok építése, utastájékoztató rendszer korszerűsítése, térvilágítás felújítása). A projekthez kapcsolódik a szabadbattyáni transzformátor alállomás bővítése is.

Ahogy korábban mi is írtunk róla, a volt felcsúti polgármesterhez köthető cég sorra nyeri a vasútfelújítással- és kivitelezéssel kapcsolatos közbeszerzéseket, az R-KORD Építőipari Kft. a dél-balatoni vasútvonal felújításában is részt vett.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20181031_Elkezdodott_Meszaros_Lorinc_es_veje_kozos_balatoni_vasutprojektje#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Leáldozóban a nordmann fenyők csillaga, új trend van kialakulóban

Leáldozóban a nordmann fenyők csillaga, új trend van kialakulóban

Már megkezdődött a karácsonyfáknak szánt fenyők kitermelése a magyarországi erdőkben, az árak várhatóan nem változnak …