2020. augusztus 13., csütörtökMa Klára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2020.08.13. Klára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / A kormány nevelési célzat miatt sem ad több pénzt a fővárosi Biodómra

A kormány nevelési célzat miatt sem ad több pénzt a fővárosi Biodómra

„Mi tehetetlenek vagyunk. Rengeteg eszköze van a fővárosnak, minden eszköz az állatkert vezetésének kezében van” – mondta Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár az Inforádiónak a fővárosi Biodómról, amelyről az önkormányzati választások után derült ki, hogy hiányzik a befejezéséhez 20 milliárd forint.

Ha ennyi információ alapján, ilyen helyzetekben a kormány újra meg újra pénzt adna, akkor holnap az összes önkormányzat meg mindenki más nálunk kopogtatna, és gyorsan kiapadna a büdzsé

– mondta az államtitkár, és arra utalt, hogy a kormány nem fog több pénzt adni: „Ez egy nehezen kezelhető helyzet. A kormány a maga támogatását már hozzátette a projekthez, és örül, ha meghívják a megnyitóra.”

Fürjes Balázs szerint nagyon nehéz helyzetbe hozza az országot Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója. Azt mondta, a főigazgatónak volt egy jó szakmai elképzelése, a Biodóm megépítése. A kormányzatot kereste meg az állatkert – egy teljesen fővárosi tulajdonú és fenntartású intézmény –, hogy támogassa ezt. A kormány szívesen támogatta a beruházást.

Egy évvel később Persányi Miklós kérte a beruházási támogatás megemelését, és megígérte, hogy több árnövekedés nem lesz. Ennek tudatában a kormány összesen 45 milliárdot adott. Tarlós István előző főpolgármester is felhívta az állatkert figyelmét, hogy többször ne kérjenek pénzt. A kormány nem kért beleszólást, az állatkert vezetése önállóan irányított, ő írta ki a közbeszerzéseket – mondja Fürjes. Ezt követően azt hallotta a kormány Karácsony Gergelytől, hogy hiányzik még 20 milliárd forint – tette hozzá.

Beengedtek a félkész Biodómba, és állítják, nem lesz túl magas a rezsi – videó

Bedőlhet a megálmodott projekt, ha az állam vagy a főváros nem fizet plusz 20 milliárd forintot a biodóm befejezésére. Patthelyzet van, nyilván ettől nem volt független az a keddi sajtóbemutató, amelyet az Állatkert igazgatója tartott a félkész épületben.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200114_A_kormany_nevelesi_celzat_miatt_sem_ad_tobb_penzt_a_fovarosi_Biodomra#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Csődbe jutott a Virgin amerikai légitársasága is

Csődbe jutott a Virgin amerikai légitársasága is

Ausztráliában már áprilisban befuccsolt a Virgin ottani cége, mert a légiközlekedés világválságát képtelen volt elviselni. …