2020. február 23., vasárnapMa Alfréd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 337,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
2020.02.23. Alfréd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 337,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / A cégek mellett a Földet is tönkretesszük az online termékek visszaküldésével?

A cégek mellett a Földet is tönkretesszük az online termékek visszaküldésével?

Az amerikaiak minden évben több mint 3,5 milliárd terméket küldenek vissza – ezt a legutóbbi karácsonyi időszakot követően több mint 41,6 milliárd dollárnyi értéket tesz ki a csomagküldő UPS számításai alapján.

A cég az ünnepi időszakban több mint 1 millió visszaküldött csomagot kezel nap mint nap és január 2-án küldik vissza az emberek a legtöbb holmit: majdnem 2 millió terméket. Ez viszont jelentős bevételkiesés a kereskedőknek is: a szakértők az Amerikai Egyesült Államokban évente közel 50 milliárdra becsülik a visszaküldött termékek miatti veszteséget.

„Az adataink azt mutatják, hogy a vásárlók 88 százaléka hiszi azt, hogy amit visszaküld, az ismét a polcokra kerül és újból eladják. A valóságban viszont a vissszaküldött termékek többségét nem lehet ismét eladni” – mondta a The Guardiannek Ann Starodaj, az online rendelt termékek visszaküldésének kezelésével foglalkozó Optoro tech-cég fenntarthatóságért felelős vezetője. Amit sokan nem tudnak, hogy a visszaküldések a csomagolás, a szállítás és még több tényező környezeti terhelése mellett jelentősen hozzájárulnak az üvegházhatásúgáz-kibocsátáshoz is: a cég becslései szerint az „ingyenes” visszaküldés évente 15 milliárd kilónyi széndioxid-kibocsátással jár.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200128_online_vasarlas_usa_visszakuldes#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Étel helyett segítséget rendelhetnek a bántalmazott nők egy étteremből

Étel helyett segítséget rendelhetnek a bántalmazott nők egy étteremből

A Wolt ételszállító cég applikációjában az étterem oldalán a kínálatban öt darab „abuzált” étel is …