2019. szeptember 17., keddMa Zsófia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 331,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 303,00 Ft
2019.09.17. Zsófia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 331,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 303,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Szaddám Huszein műholdgyilkos szuperágyújának legendája

Hirdetés

Szaddám Huszein műholdgyilkos szuperágyújának legendája

1990 áprilisában az angliai Middlesbrough kikötőjében a vámosok fura dolgokat találtak a Gur Mariner nevű, Rotterdamból érkezett, és Irakba tartó teherhajó rakterében elrejtve. A semmilyen rakomány-nyilvántartásban nem szereplő hatalmas fémgyűrűkből egy kb. 40 méter hosszú, masszív cső állt össze. A gyanús szerkezetről szakértők hamar megállapították, hogy valójában egy ágyúcső – méghozzá a világ legnagyobb ágyújáé, ami nagyobb, mint a második világháború hírhedt náci szuperágyúja, a Schwerer Gustav. (Amiről azt érdemes tudni, hogy 500 fős személyzet kellett a kezeléséhez, és Szevasztopol ostrománál kilőttek vele egy 30 méter mélyre ásott, 10 méteres betonfallal védett lőszerraktárat.)

Schwerer Gustav

Schwerer Gustav

Fotó: Wikipedia

Némi nyomozás után kiderült, hogy a Gur Marineren lefoglalt alkatrészek valójában csak az iraki szuperágyú csövének alig negyedét adták ki.

Hirdetés

A Big Babylon nevű fegyver 170 méteres csöve nagyjából egy 50 emeletes toronyház méretének felelt meg.

De mire kellett Szaddám Huszeinnek egy ilyen monumentális ágyú? A Big Babylon csöve egyenesen az égre célzott, legalábbis a tervek szerint, mert megépíteni sosem sikerült.

A célpontjai műholdak lettek volna.

Elesett, elesett a nagy Babilon, amely ördögök lakóhelyévé lett

Dr. Gerald Bull

Dr. Gerald Bull

Fotó: wikipedia

A műholdgyilkos ágyút eredetileg nem pusztításra, hanem éppen ellenkezőleg, műholdak Föld körüli pályára állítására tervezték. Az ötlet még az 1960-as évekből származik, és alapvetően egy olcsó és megbízható alternatíva lett volna a máig használt rakétás megoldás helyett. A kutatások kiemelkedő alakja egy kanadai mérnök, Dr. Gerald Bull volt, aki éveken át vezette az amerikaiak ezzel foglalkozó HARP projektjét (nem összekeverendő az összeesküvés-hívők kedvencével, a HAARP projekttel), de a kormányzati türelem és finanszírozás előbb fogyott el, mint hogy használható prototípus […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/til/2019/06/04/szaddam_huszein_muholdgyilkos_szuperagyujanak_legendaja/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ez volt a világtörténelem legőrültebb légi kommandós akciója

Mussolini bukása után Pietro Badoglio marsall, az új olasz kormányfő Hitler bosszújától tartva elrendelte, hogy …