2020. április 6., hétfőMa Vilmos, Bíborka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 336,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
2020.04.06. Vilmos, Bíborka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 336,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Megfőzött 5000 liter vizeletet, hogy aranyat csináljon, de egészen mást fedezett fel

Megfőzött 5000 liter vizeletet, hogy aranyat csináljon, de egészen mást fedezett fel

Kerülj képbe hírlevelünkkel, amiben a hét legfontosabb, legérdekesebb cikkeit, videóit ajánlják az indexesek.

Ma már hiába tűnik bájos hóbortnak a bölcsek köve vadászata, meglepően fontos dolgokat köszönhetünk azoknak a tudósoknak (alkimistáknak), akik az örök élet elixírjét és a minden fémet arannyá változtató követ keresték. Így jutott el az emberiséghez a tudományos módszer (Roger Bacon), ők jöttek rá, hogy a levegő nem egy elemből áll (Michał Sędziwój), de még Sir Isaac Newton is írt könyvet a témában.

Az örök, de legalábbis gazdag élet titkát kutatta Henning Brand is. 1630-ban született Hamburgban, de ezen kívül nem sokat tudunk róla. A harminc éves háború vége felé belépett a seregbe, majd miután leszerelt, felcsapott üvegfújó inasnak. Dolgozni nem sokat szeretett, de szerencséje volt, mert jól házasodott: felesége mellé akkora hozomány járt, hogy Brand felmondhatott, és az igazán fontos dolgoknak szentelhette az életét: a bölcsek kövének és az alkímiának.

Ahogy festőknél gyakran az alapján határozunk meg alkotási korszakokat, hogy hol éltek, úgy Brandnál is jól elhatárolható korszakok vannak – bár nála a házastársakkal jött a változás. Első felesége pénzét hamar felélte, de ez nem volt nagy gond, mert szegény Brandné hamar meg is halt, így az alkimista újraházasodhatott. El is vett egy gazdag özvegyet, a pénzéből felállított egy labort, mostohafiát beállította segédnek, és elkezdte Dr. Brandnak hívni magát.

A jó doktort lenyűgözte a víz, hiszen az ad nekünk életet, tehát köze lehet a bölcsek kövéhez, amiből pedig az örök élet elixírje fakad. Ezt azzal a másik elméletével is összekötötte, hogy az emberbe kerülő input nagyban különbözik az outputtól (gondoljunk bele abba, hogy jön ki belőlünk a sima víz vagy étel), tehát az emberi test is mágikus.

  1. Víz=mágikus
  2. Emberi test=mágikus
  3. Víz*Emberi test=Vizelet
  4. Tehát vizelet=mágikus²
  5. Mágikus²=bölcsek köve=örök élet, ingyen pénz

Egy 1630-ban írt alkimista könyv meg is erősítette: Strasbourgi F. T. Kessler egy receptjében azt írja, hogy bármilyen egyszerű fémet arannyá lehet változtatni timsó, kálium-nitrát és vizeletkoncentrátum összekeverésével. Brand valószínűleg ekkor szerethetett bele a vizeletbe, aminek kutatása meghatározta hátralévő életét.

<img […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/til/2020/02/16/henning_brand_vizelet_foszfor_alkimia_bolcsek_kove_arany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Japánban képtelenség elveszteni bármit, mert úgyis megtalálják és viszahozzák

Japánban képtelenség elveszteni bármit, mert úgyis megtalálják és viszahozzák

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Japán …