2020. április 6., hétfőMa Vilmos, Bíborka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 336,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
2020.04.06. Vilmos, Bíborka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 336,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Fake news miatt lett sikeres Verne

Fake news miatt lett sikeres Verne

Kerülj képbe hírlevelünkkel, amiben a hét legfontosabb, legérdekesebb cikkeit, videóit ajánlják az indexesek.

1844. április 13-án bombasztikus hírekről számolt be a New York Sun napilap. A cikk szerint Monck Mason hőlégballonja Franciaországból indulva Anglián keresztül haladva 3 nap alatt átszelte az Atlanti-óceánt, és sikeresen landolt Dél-Karolina Charleston nevű városában.

AZOKnak AZ OLVASÓKnak, AKIK AZT GONDOLTÁK, HOGY EZ lehetetlen, IGAZUK VOLT. AZ EGÉSZET AZ ÚJSÁGÍRÓ, BIZONYOS EDGAR ALLAN POE TALÁLTA KI.

Poe akkoriban költözött New Yorkba, és újságíróként akart elhelyezkedni. Gondolta, ha bedob egy átütő sikerű sztorit, amire mindenki felkapja a fejét, akkor egészen biztos kap rendes munkát.

Hőlégballonozás = rengeteg olvasó

A hőlégballonos repülés azóta tartotta izgalomban az embereket, hogy a Montgolfier-fivéreknek először sikerült embert felvinniük a levegőbe 1783-ban. Egyébként ez is egy izgalmas sztori, ugyanis először üresen engedték fel, aztán kisebb állatokat, tyúkot meg kacsát, később juhokat reptettek. Amikor elérkeztek arra a pontra, hogy emberrel is ki kellene próbálni, 16. Lajos király úgy gondolta, hogy a rabok megfelelő tesztalanyok lesznek, de végül egy orvos, Jean-François Pilâtre de Rozier és François d’Arlandes márki vállalkoztak önként. A kísérlet sikeres volt, de Rozier pedig annyira rajongott a repülési innovációk teszteléséért, hogy végül ő lett az első ember, aki légi balesetben halt meg, amikor a La Manche csatornát akarta átszelni, szintén egy hőlégballonnal 1785-ben. Ez a művelet 1830-ban sikerült először, így 1844-ben, vagyis a cikk megjelenésének idejében a következő cél már valóban az volt hogy az Atlanti-óceánt szelje át valaki egy hőlégballonnal. Ez egyébként egészen 1978-ig nem is […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/til/2020/02/23/edgar_allan_poe_verne_fake_news/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Japánban képtelenség elveszteni bármit, mert úgyis megtalálják és viszahozzák

Japánban képtelenség elveszteni bármit, mert úgyis megtalálják és viszahozzák

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Japán …