2020. augusztus 14., péntekMa Marcell napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 346,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2020.08.14. Marcell Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 346,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Zsebünkben a videojátékok jövője

Zsebünkben a videojátékok jövője

Kerülj képbe hírlevelünkkel, amiben a hét legfontosabb, legérdekesebb cikkeit, videóit ajánlják az indexesek.

Régen szerettem a videojátékokat, most is játszanék, de nem akarok több százezer forintot elkölteni hardverre. A családi tévén általában más fut, és nem lehet kitenni a gyerek elé egy erőszakos kaszabolást.

Ha ismerősek ezek a mondatok, akkor érdemes ránéznie az Nvidia Geforce Now szolgáltatásra, amely teljesen átlagos számítógépeken, sőt, mobilokon és tableteken is futtatni tudja a legújabb videojátékokat. Pár hét után nagyon úgy tűnik, hogy pont az alkalmi játékosoknak lett kitalálva, akik a netflixezés szünetében nyomogatnák egy kicsit a WASD gombokat a billentyűzeten. Plusz az ezredfordulós generáció igényeit is telibe találja az Nvidia, a fiatalok nagy része ugyanis a privát szférájában, a saját eszközén szeret digitálisan kikapcsolódni, nem az egész család előtt.

Felhőbe költözött konzol

A konzolpiac hagyományosan a hardverekre épül, a Sony, a Microsoft és a Nintendo pár évente frissíti a vasat, és azzal kényszeríti vásárlásra a rajongókat, hogy a legújabb játékokat csak az új gépekre adják ki. A pc pedig mára egy egészen végletes szeglete lett a játékiparnak, végtelen mennyiségű pénzt el lehet költeni hardverre, amihez vagy erős elhivatottság kell, vagy professzionális esportolói/streameri ambíciók.

Én viszont ebben a pillanatban egy 27 hüvelykes kijelzőre kötött Samsung Galaxy S10 telefonon szaladgálok a Kingdom Come: Deliverance játék lenyűgözően élethű középkori világában a lovagommal, ahol még a pocsolyán visszaverődő fény is káprázatosan mutat, és rohadtul élvezem. Normális esetben egy bitang erős pc előtt kéne ülnöm, ezt helyettesíti az Nvidia szervere, amelyen a beállítások szerint egy Tesla T10 típusú videokártyán 3 GB grafikus memóriával fut a játék.

1080p felbontás és 60 fps a maximum

Jó ideje pedzegetik a szakértők, hogy egyszer véget ér a konzolipar körforgása, és minden a felhőbe költözik, de a két legnagyobb szereplő még kitart az eszközeladásra épülő régi üzleti modell mellett: a Microsoft éppen most részletezte, hogy mit tud a következő Xbox, és a Playstation új verziója is a küszöbön áll már, várhatóan mindkét gép az idei karácsonyi szezonra jelenik meg. A Nintendo pedig annyira konzervatív, hogy tőlük senki sem remélheti őszintén, hogy elsőként szakítsanak a hardverbiznisszel. Az Nvidiának így minden adott volt ahhoz, hogy beleköpjön a levesükbe.

Jegyzet 2020-03-02 072141

A Geforce Now egészen tág környezetben képes futni, elég letölteni egy appot Androidra, Windowsra vagy Macre, hogy csatlakozni tudjunk a szolgáltatáshoz. Habár van ingyenes megoldás is, ezen óriási várólisták vannak, érdemes inkább az előfizetéses változatot kipróbálni, amiből az első 90 nap ingyenes, csak utána kezdik beszedni az 5,5 eurós havidíjat. Amire egyébként azt mondták, az első év leteltével […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tech/godmode/2020/03/02/zsebunkben_a_videojatekok_jovoje/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Nagyágyúk mentenék a Nokiákat

A Google és a Qualcomm is befektettek a HMD Globalba. Egyáltalán nincs rózsás helyzetben a …