2020. február 23., vasárnapMa Alfréd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 337,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
2020.02.23. Alfréd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 337,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Vége Nyugat-Európában a merevlemeznek

Vége Nyugat-Európában a merevlemeznek

Az év végére minden újonnan eladott laptopban SSD lehet az elsődleges háttértár.

Az SSD-k jelentős árcsökkenésével bekerült az utolsó szög a klasszikus merevlemezek koporsójába a fogyasztói piacon, Nyugat-Európában idén lényegében kihalhat a technológia az újonnan vásárolt laptopokból. A Context piackutató intézet szerint a tavalyi utolsó negyedévben a régióban eladott laptopok 93 százaléka használt SSD-t az elsődleges vagy egyedüli háttértáraként, két évvel ezelőtt csak 67 százalék volt ez az arány.

RedmiBook 14Forrás: Redmi

„A fogyasztók java mostanra megtapasztalta az SSD-k által hozott hétköznapi előnyöket, így örömmel hajlandóak fizetni egy kis felárat az ilyen háttértárral szerelt gépekért” – olvasható a vállalat tájékoztatásában.

A trend bajnoka Hollandia, a tavaly eladott asztali PC-k és laptopok 98 százaléka használt SSD-t.

Ugyanez az arány Németországban 94%, az Egyesült Királyságban pedig 90% volt.

„A gigabájtonkénti ár 2019-ben tapasztalt éles csökkenése az SSD-k terjedése mögötti elsődleges faktor, lehetővé teszi a számítógépgyártók számára a háttértárral szerelt konfigurációk versenyképesebb áron való kínálását. Emellett a felhőtárhelyek olcsóbbá válása és az online streamelőszolgáltatások terjedése miatt egyre ritkábban van igény jelentős helyi tárolókapacitásra” – magyarázta Gurvan Meyer, a Context elemzője.

Forrás:
https://www.origo.hu/techbazis/20200215-nyugat-europa-ssd-terjedes-hdd.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Lehetnek Google-appok a Huawei mobilokon

Azonban a keresőcég ellenjavallja a maszek telepítésüket. Nemrég hazánkban is piacra került az első Google-féle …