2020. augusztus 6., csütörtökMa Berta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 346,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2020.08.06. Berta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 346,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Kicsi a felirat, vagy túl sokat fizet a Netflixen?

Kicsi a felirat, vagy túl sokat fizet a Netflixen?

Kerülj képbe hírlevelünkkel, amiben a hét legfontosabb, legérdekesebb cikkeit, videóit ajánlják az indexesek.

Évek óta előfizetek a Netflixre, és egy percig sem gondoltam volna, hogy a moziszolgáltató hazai képviselete olyan trükköket mutat, amiket egyáltalán nem ismertem. Azt például tudta, hogy csak az appokban kapjuk meg a legjobb képminőséget, a beállítások nagy része viszont kizárólag böngészőben elérhető?  

Indulásakor a Netflix csak angol nyelven kínált tartalmakat, de ma már találunk rajta magyarra szinkronizált filmeket és sorozatokat is, és még többhöz készült felirat. Ha nem tetszik, ahogy a Netflix felírja a szövegeket, azon könnyen tudunk változtatni, de ehhez a böngészőben kell felkeresni a netflix.com/subtitlepreferences oldalt. Hét betűtípus, háromféle méret és különböző árnyékolási megoldások közül választhatunk, és akár egy csinos piros ablakot is tehetünk a szöveg mögé, ha az a fontos, hogy kontrasztos legyen a felirat.

Érdemes rögtön a böngészőben tesztelni, mert amikor leülünk mozizni, ezek a beállítások lesznek érvényesek, de az appban nincs lehetőség finomhangolni. Több felhasználós fiók esetén mindenki magának állíthatja be a megjelenítés módját.

netflix subs

Könnyű megtalálni a magyar szinkronhanggal ellátott tartalmakat a Netflixen, csak be kell írni a fenti keresőbe a “magyar hang” szavakat, és ugyanígy működik a “magyar felirat”. Talán meglepő lehet, hogy a Netflixen találunk olyan tartalmakat, amiket az elmúlt években többször leadtak magyar tévécsatornák, mégsincs hozzájuk magyar hang. Ennek többnyire gazdasági okai vannak, sokszor ugyanis több pénzt kérnek a magyar szinkronért, mint amennyibe a film globális forgalmazási joga kerül.

Ez egyébként nemcsak a Netflixnek okoz gondot, a hagyományos tévézésben is előfordul, hogy olcsóbb újra elkészíteni a szinkront, mint megvenni a régit. Ilyen például a Modern család esete, amelynek háromféle szinkronváltozata létezik, és nem mindegyiken jön át hitelesen a kolumbiai származású Gloria (Sofía Vergara) erősen akcentusos kiejtése.

Fontos, a Netflix szerint ritkán használt menük és beállítások

  • a Netflix főoldalán elérhető a Legújabb menüpont alatt vannak a friss és a hamarosan elérhető műsorok
  • a lejátszási beállítások – netflix.com/HdToggle – oldalon tilthatjuk le a rövid előzetesek és a sorozat következő epizódjának automatikus lejátszását
  • mobilon a takarékos adathasználat […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tech/helpdeszka/2020/03/03/kicsi_a_felirat_vagy_tul_sokat_fizet_a_netflixen/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Bankszámlanyitással újít a Google Pay

Amerikai bankok segítségével indul jövőre a lehetőség. Újabb korszak indul hamarosan a Google Pay mobilos …