2020. április 6., hétfőMa Vilmos, Bíborka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 336,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
2020.04.06. Vilmos, Bíborka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 336,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Játék egy országból, ahol az állampárt kézi vezérli a köztévét

Játék egy országból, ahol az állampárt kézi vezérli a köztévét

Kerülj képbe hírlevelünkkel, amiben a hét legfontosabb, legérdekesebb cikkeit, videóit ajánlják az indexesek.

Nyolcvanas évek, Anglia: takarító vagyok az állami tévé stúdiójában. Még nem igazán tudom, hogy melyik műsor mikor megy, így betévedek az egyik stúdió irányítótermébe, ami szerencsére tök üres. Mindjárt este hét, nemrég kezdtem, remélem, nyugis este vár rám. Képernyők villódznak, mindenhol világító gombok és csúszkák, a kezelőpult teljesen átláthatatlan, mintha egy űrállomás műszerfala lenne. Még jó, hogy sose kell ilyenekkel foglalkoznom.

Csörög a telefon. Basszus, nincs itt senki, hogy felvegye. Mi van, ha fontos?

Helló, haver! Valakinek le kéne vezényelnie a híradót, ami mindjárt indul. Válassz reklámokat, váltogass a négy kamera között, sípold ki a káromkodásokat, és minden rendben lesz. Arra figyelj, hogy te mutatod be a kamera előtt állókat a nyilvánosságnak, rajtad múlik, hogy látják őket az emberek. Bár igazából tök mindegy, így is, úgy is megkapod a fizetésed.

Úgy volt, hogy csak egy adásra ugrok be vészmegoldásként, de már több hete én ülök minden este a pult mögött. Én döntöm el, hogy egy sportolót idilli párkapcsolatban vagy kocsmázás után, üvöltve rókázva mutatunk be. Rajtam múlik, hogy mennyi képernyőidőt adok a kormánykritikusoknak, akik az idősek eutanáziája ellen próbálnak felszólalni. Ezek mellett ki kellett csempésznem az élettársam bátyját az országból, és a fiam csatlakozni akar a radikális kormánypárt ifjúsági szervezetéhez. Ja, és nap mint nap jönnek az utasítások a pártközpontból.

Én döntöm el, mit nem közvetítünk.

Ahol az állam diktálja, mit gondol a nép

A Not For Broadcast egy alternatív, nyolcvanas évekbeli Angliában játszódik, ahol egy extrém szélsőbaloldali párt nyerte meg a választást. A legnépszerűbb kampánypont, amivel mindent megnyertek? Vegyük el a gazdagok pénzét, és osszuk szét!

Így cenzúrázz élő adásban

Erről a világról kell tájékoztatnunk a népet mint híradószerkesztő. Ebben az az izgalmas, hogy a játék főhőseként eredetileg takarítók vagyunk, véletlenül szakadt a nyakunkba a munka. Nem akarjuk elveszíteni az állásunkat, tehát beülünk a pult mögé, és az eredeti technikus elmagyarázza, mikor mit nyomjunk. Minden adáshoz három reklámot kell választanunk, és még ennek a döntésünknek is súlyos következményei lehetnek. Amikor elindul az adás, négy kamera között váltogathatunk valós időben, és kismillió dologra kell figyelnünk. Még arra is, hogy ne kerüljön fehér zaj az adásba.

A jó vágásokat a játék a nézőszám megugrásával jutalmazza, míg a bénázást zuhanó nézettséggel. Ha 5 százalék alá esik a nézők aránya, azonnal kirúgnak. A stresszes szituáción az se segít, hogy a rendőrállamot kiépítő, gyakorlatilag teljhatalmú párt komoly elvárásokat támaszt a közmédiával szemben. Egy idő után már azt is […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tech/godmode/2020/02/16/not_for_broadcast_early_access_teszt/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Csúszik az orosz apptörvény életbe lépése

Csak januártól lesz kötelező helyi cégek appjait előtelepíteni a kütyükre. A TASS beszámolója alapján hat …