2020. április 6., hétfőMa Vilmos, Bíborka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 336,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
2020.04.06. Vilmos, Bíborka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 336,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Átvágták a kártyajátékok gordiuszi csomóját

Átvágták a kártyajátékok gordiuszi csomóját

Kerülj képbe hírlevelünkkel, amiben a hét legfontosabb, legérdekesebb cikkeit, videóit ajánlják az indexesek.

Ugyan korábban is voltak már erre utaló jelek, a Riot Games október közepén, a League of Legends tizedik születésnapja alkalmából streamelt eseményén jelentette be hivatalosan, hogy egy sor új játékon – meg egy animációs sorozaton és pár elég fontos porton – dolgozik. Ezek között egy régóta rebesgetett verekedős játék, egy Diablo-klón és egy Overwatch-klón mellett bemutatkozott a Legends of Runeterra nevű játék is, ami a korábbi híresztelésekkel ellentétben nem online szerepjáték, hanem egy virtuális kártyajáték lett.

A csokorból egyértelműen ez utóbbi tűnt a legérdekesebbnek, de így is teljesen jogosan kérdezhette bárki, hogy mégis mi a francért fejlesztenek kártyajátékot a Hearthstone és a Magic: The Gathering által teljesen leuralt piacon. Erre a kérdésre a nyílt béta sem feltétlenül adott választ, de az biztos, hogy a Legends of Runeterra megdöbbentően szórakoztatóra sikerült, és számos olyan dolog van benne, ami miatt egyértelmű, hogy nem lenne érdemes rögtön temetni.

Ez nem az Artifact

Az már a jubileumi stream során kiderült, hogy a Legends of Runeterra tulajdonképpen készen van: a Riot egy rakás anyagot mutatott meg rögtön a játékról, és egyúttal zöld utat adott a streamereknek is, hogy ők mutassák meg, min dolgozott a cég az elmúlt években. Azt nem tudni, hogy pontosan mi volt az oka annak, hogy már ebben a formájában mutatták be a játékot, de az biztos, hogy okos húzás volt, mert a Riot így nem szaladt bele abba, amibe a Valve három éve az Artifacttal, pedig párhuzamok azért voltak bőven.

A Steam mögött álló cég annak idején a legnagyobb esportversenyén rántotta le a leplet a Dota 2-re épülő kártyajátékáról, de ekkor csak egy rövid teaserrel szúrták ki a rajongók szemét, ami annak fényében tényleg röhejes volt, hogy a játékra eleve senki nem is vágyott. A Valve-val szemben a Riottól persze senki nem várja évek óta a Half-Life 3-at, de ha a tavalyi Worlds bajnokság döntője előtt egy rövid videóban rántották volna le a leplet a Legends of Runeterráról, valószínűleg nem arattak volna osztatlan sikert vele. Már csak azért sem, mert

elsőre tényleg kísérteties a hasonlóság a két játék között.

Az Artifacthoz hasonlóan a Legends of Runeterra is egy népszerű MOBA-n alapuló kártyajáték, amiben a játékból ismert hősök mellett egy sor más karakter is feltűnik, és az is összeköti őket, hogy a piacon uralkodó sémák követése helyett valami újat próbáltak villantani. Az Artifact esetében mondjuk ez sokkal intenzívebben érződött a háromtáblás felállással, a Legends of Runeterra vezető fejlesztője már a játék bemutatásakor elmondta, ők inkább arra fókuszáltak, hogy átemeljék a jó dolgokat a többi kártyajátékból.

Ez elég egyértelműen látszott is a bemutató során, igazán azonban akkor vált egyértelművé, mikor én is kipróbáltam a játékot. Elég kevés olyan dolog volt, amiről nem jutott eszembe azonnal valamelyik másik népszerű gyűjtögetős kártyajáték (CCG), de a Teamfight Tacticshez hasonlóan itt is csavartak a dolgokon ahhoz, hogy ez ne legyen túlságosan zavaró. Az már más kérdés, hogy ez mennyire sikerült.

Legends of Hearthstone: The Gathering

A Legends of Runeterra alapvetően tök ugyanolyan, mint az összes többi kártyajáték a piacon. Két ember játszik egymás ellen, és az győz, aki előbb nullára csökkenti az ellenfele életét. Az erőforrásokért megidézhető kártyák között vannak egységek és varázslatok is, és minden más játékhoz hasonlóan itt is a kezünkbe felhúzott lapokból gazdálkodhatunk. Ezen a ponton simán lehetne szó a Magic: The Gatheringről vagy a Hearthstone-ról is, ha pedig szétszálazzuk a dolgokat, mindkét játék fel is fog tűnni a színen.

LoR deck build

Fotó: Riot Games

A Hearthstone hatása főleg az erőforrások terén érhető tetten. Sok más játékhoz hasonlóan a Legends of Runeterra is manakristályokra cserélte a Magicből ismert, manát adó land kártyákat, ami itt is körönként eggyel nő, egészen tízig. A dologban az a pláne, hogy itt a fel nem használt manából legfeljebb három eltárolódik a következő körre is, ahol továbbra is el lehet költeni, de csak varázslatok kijátszására. A kártyák amúgy kinézetre is eléggé a Hearthstone-t idézik – bár a képek szembetűnően nagyobbak rajtuk, és talán jobban is néznek ki –, és a hangeffektek is arra hasonlítanak leginkább. Ez utóbbi egyértelműen jobb is, a League of Legendsből már ismert Draven karakterének például itt is minden hangja tökéletes, de a többi karakternél sem lehet ok a panaszra.

A MAGIC HATÁSA LAIKUS SZEMMEL NÉZVE TALÁN NEM ENNYIRE EGYÉRTELMŰ, DE ÉRZÉSRE MÉGIS SOKKAL ERŐSEBB. 

A kártyákra írt […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tech/godmode/2020/02/07/legends-of-runeterra-riot-games-league-of-legends-kartyajatek-ccg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Csúszik az orosz apptörvény életbe lépése

Csak januártól lesz kötelező helyi cégek appjait előtelepíteni a kütyükre. A TASS beszámolója alapján hat …