2020. május 28., csütörtökMa Hella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2020.05.28. Hella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Zárlat az úszóknál, két hétig nem edzhetnek

Zárlat az úszóknál, két hétig nem edzhetnek

Rendkívüli ülést tartott a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöksége. A testület a videókonferencián úgy döntött, hogy két hétre teljes edzészárlatot rendel el azon magyar válogatott úszók számára, akik az elmúlt egy hónapban külföldön tartózkodtak – írta a MÚSZ közleményben.

A határozat értelmében a világméretű koronavírus-járványra és a magyar válogatott úszók közötti magas esetszámra való tekintettel az elnökség 2020. április 15-éig felfüggeszti a keretedzéseket, illetve kötelezi a kerettagokat az uszodai felkészülésük felfüggesztésére. Egyben felszólítja a versenyzőket és felkészítőiket, hogy a saját és mások egészségének megőrzése érdekében tartsák be a járványügyi előírásokat.

A világbajnok Kapás Boglárka kedden jelentette be, hogy elkapta a vírust, nem sokkal később a vb-harmadik Kozma Dominik is erről posztolt. Legkevesebb nyolc úszó érintett.

A versenyzők Thaiföldön, Törökországban edzőtáboroztak, március közepén tértek haza. Elsősorban a március 24-28. közötti magyar bajnokságra készültek, ami olimpiai válogató is volt egyben. Az olimpiát egy évvel elhalasztották.

Április 15-ét megelőzően a válogatott kerettagoknak és felkészítőiknek újabb, immár vérvizsgálattal is kiegészített tesztelésen kell részt venniük, mielőtt újra elkezdhetik medencés edzéseiket – természetesen amennyiben az akkori járványügyi helyzet és szabályozás ezt lehetővé teszi.

A budapesti Európa-bajnokságot ugyan kiírták […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/uszas/2020/04/01/uszas_valogatott_keret_felfuggesztes_edzes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Testi érintkezéses edzésekkel folytatódhat a rákészülés a Premier League újraindítására

Az angol labdarúgó-bajnokság klubjainak képviselői szerdán egyhangúlag megszavazták a csapatos edzések megkezdését, amelyben a testi …