2019. december 13., péntekMa Luca napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 299,00 Ft
2019.12.13. Luca Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 299,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Angol labdarúgás / Milliós adományok, életmentés – imádták az elhunyt Leicester-tulajdonost

Hirdetés

Milliós adományok, életmentés – imádták az elhunyt Leicester-tulajdonost

Mindent megtett a klubért és a szurkolókért, az apró gesztusai miatt hamar belopta magát a drukkerek szívébe. „A születésnapján mindenkit tortával kínált, a játékosoktól a szertárosig. Több idegenbeli meccsen is előfordult, hogy az utazó szurkolókat meghívta reggelire, egy italra, vett nekik sálakat” – mondta az elhunyt tulajdonosról Ian Stringer, a BBC leicesteri tudósítója.

Hogy mennyire szerették és tiszteletben tartották a thaiföldi üzletembert Leicesterben, arról a futballklub szurkolói csoportja elnökének szavai árulkodnak talán a leginkább. „Az egész család nagyon-nagyon népszerű Leicesterben. Mindenki szereti őket azért, amit tettek a klubért és a városért. Nekik köszönhető, hogy a város ismét felkerült a világtérképre. Milliókat adományoztak a helyi kórházaknak, a gyermekklinikáknak. A városi tanács a napokban megadta a százmillió fontból épülő edzőközpont engedélyét. Karácsonykor mindenkinek forró italt és gyümölcskosarat osztanak. Ilyenek ők valójában” – mondta a BBC-nek Cliff Ginetta.

Vichai Srivaddhanaprabha mindent elkövetett a futballcsapat sikeréért: Thaiföldről buddhista papokat hozatott, akik a mérkőzések előtt megáldották a játékosokat. A futballistákkal és a háttérstábbal is szoros kapcsolatot ápolt, és bár, ahogy fentebb is említettük, a médiával nem igazán érintkezett, a klub alkalmazottai előtt mindig nyitva állt az ajtaja. A meccseket megelőzően gyakran bement az öltözőbe, és beszélgetett a labdarúgókkal, nyitott és barátságos embernek írták le a Leicester futballistái. A legközelebb talán Kasper Schmeichel került hozzá, erre utal a kapus reakciója is.

A Sky Sports beszámolója szerint Schmeichel a helikopter lezuhanása után néhány pillanattal futva ment ki a stadionból, átverekedte magát a biztonsági őrökön, hogy láthassa, mi történt. „A túloldalon álltam, de láttam, ahogy Schmeichel rohan a baleset helyszínére. Nem lehetett megállítani. Reméltem, hogy minden rendben van…” – mondta a Sky Sportsnak egy neve elhallgatását kérő szurkoló.

Hirdetés

A sportcsatorna későbbi híradójában már arról számolt be, hogy a dán kapus sokáig arcát tenyerébe temetve zokogott a stadion mellett.

A klub korábbi csatára, Alan Birchenall, aki jelenleg a Leicester City nagykövete – és a helyiek csak „Mr. Leicesternek” hívják –, az életét köszönheti Vichai Srivaddhanaprabhának. „Örökre az adósa maradok” – idézi a Mirror a 73 éves exfutballistát, aki 2017 januárjában kapott szívrohamot egy díjátadó-ünnepségen. A gyors újraélesztés után kórházba szállították, a thai üzletember pedig minden segítséget megadott a klublegendának – aki több mint 40 éve kötődik a Leicester Cityhez – a felépülésben.

„Hihetetlen, mennyit segítettek nekem a szívroham után. Vichai egy ápolót és egy takarítót is küldött, akik mindennap velem vannak azóta is, és azt üzente, hogy velem lesznek, amíg teljesen egészséges nem leszek újra. Nagyszerű ember volt, mindig támogatott, szinte családtagnak éreztem magam. Nem tudtam, lesz-e még jövőm a klubnál, de ő eloszlatta a kételyeket, hogy a felépülésre tudjak koncentrálni. Örökké hálás leszek neki ezért.”

Birchenall ötlete volt, hogy a King Power Stadion közelében épített a klub egy kerthelyiséget, ahol a klub elhunyt szurkolóira emlékezhettek. Vichai Srivaddhanaprabha pedig elrendelte, hogy mindig legyen az asztalon egy üveg whisky, és legyenek poharak, hogy a drukkerek megkóstolhassák meccsnapon.

„Nem csak a pénzről szólt ez az egész. Nyilván rengeteget áldozott a klubra, de az elköteleződés és a szeretet, amit mutatott, fantasztikus volt. Sört, pólókat, fánkokat vásárolt a szurkolóknak, néha még bérleteket is kiosztott, az idegenbeli meccsekre utazóknak pedig segített az útiköltségek fedezésében. Nem kellett volna ezt tennie, de megtette. Lenyűgöző klubvezető és hatalmas szurkoló volt egyben” – tette hozzá a klub nagykövete.

Leicesterben megemlékezések sorát tartják a héten, a futballklub pedig sajtóhírek szerint az elhunyt tulajdonosról nevezheti el stadionját vagy újonnan épülő edzőközpontját. 

 

HIRDETÉS

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/millios-adomanyok-eletmentes-imadtak-az-elhunyt-leicester-tulajdonost-2666537

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Görög Szörny 50 pontot szórt, Embiid pont nélkül zárt

Giannis Antetokounmpo 50 pontjának is köszönhetően sorozatban nyolcadik mérkőzését nyerte a Milwaukee Bucks az észak-amerikai …