2020. augusztus 12., szerdaMa Klára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2020.08.12. Klára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Miklós Edit szerint sokaknak fájt, hogy fizetést kapott a síszövetségi munkájáért

Miklós Edit szerint sokaknak fájt, hogy fizetést kapott a síszövetségi munkájáért

Visszahívták csütörtökön a Magyar Síszövetség (MSSZ) elnöki posztjáról Miklós Editet, valamint a teljes elnökséget. Miklós furcsának találta a döntést, amelyet azután hozott meg a küldöttgyűlés, hogy elfogadta az elnökség szakmai beszámolóját. Úgy fogalmazott, hogy amiért elvállalta a posztot, megtette, ami a tudásából tellett, azt véghez vitte. „A sportolókért dolgoztam, olyan szakmai programot dolgoztunk ki, melynek már látszottak az eredményei, de lehet, hogy másra van szükség” – magyarázta.

A 24.hu megkereste a 2014-es téli olimpián 7. helyen végzett alpesi sízőt, aki arra a kérdésre, hogy miért hívták vissza, úgy felelt:

Sokaknak fájt, hogy míg eddig az elnöki pozíciót társadalmi munkában látták el elődeim, addig én fizetést vettem fel a munkámért.”

A lap emlékeztetett: Miklós első intézkedései egyikeként alapszabály-módosítást kezdeményezett, amely arról szólt, hogy az elnök a feladatait munkaviszonyban vagy megbízási jogviszonyban látja el, az elnökség azonban továbbra is társadalmi megbízatás keretében, ingyenesen dolgozik. Akkor ezt a soros közgyűlés jóváhagyta.

Az elnökség ezt követően, 2019. június 11-én határozatba foglalta, hogy Miklós bruttó 960 ezer forintos fizetést kap a munkájáért, valamint 200 ezer forint keretösszegű költségtérítési hozzájárulást.

Május 1-je óta Miklós 20 százalékkal alacsonyabb összegű fizetést kapott a saját kérésére. Az elnökség a kérelmét április 14-én fogadta el azzal a feltétellel, hogy „ezt az állapotot addig tartja fenn, amíg a 61/2020. (III.23.)-as kormányrendeletben foglalt, a koronavírus világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében szükséges intézkedések érintik a >>sport-, szórakoztató, szabadidős tevékenységet<<.”

Miklós Edit hivatalosan 2018 decemberében lett a Magyar Síszövetség elnöke, miután a Fővárosi Törvényszék másodfokú végzése is megerősítette bejegyzését. A korábbi sízőt az év áprilisában választotta elnökké a szövetség közgyűlése, ám Bajai András, a szövetség előző novemberben megválasztott első embere bíróságon támadta meg a közgyűlés határozatait, mert álláspontja szerint azt több okból is törvénytelenül hívták össze.

A szövetségnek azóta nincsen stabil vezetése, hogy Kálomista Gábor 2017 májusában lemondott az elnöki posztról, majd a helyére megválaztott Megyesy Jenő – Orbán Viktor miniszterelnök akkori főtanácsadója – is távozott néhány hónap után. Őt követte a poszton Bajai, aki a pjongcsangi téli olimpia idején, 2018 februárjában jelezte, hogy a szövetség súlyos válsághelyzetben van, azonnali beavatkozásra van szükség. Áprilisban a szövetség visszahívta Bajaiékat, és megválasztotta Miklóst.

Forrás:
http://hvg.hu/sport/20200801_miklos_edit_magyar_siszovetseg_elnok_visszahivas#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Párás volt a levegő, csúszott a talaj, félbeszakadt az edzőmeccs

A pálya alkalmatlansága miatt félbeszakadt Tatabánya–Csurgó férfi kézilabda edzőmérkőzés, idézi az MTI a tatabányai klub …