2020. augusztus 7., péntekMa Ibolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 346,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2020.08.07. Ibolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 346,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Majomhangos hergelés: elnézést kért rasszista szurkolói miatt a DVSC

Majomhangos hergelés: elnézést kért rasszista szurkolói miatt a DVSC

Drukkerek egy csoportja a Siófok KC elleni szerdai bajnoki mérkőzésen majomhoz hasonlóan huhogott, amikor a vendégek színesbőrű francia játékosánál, Gnonsiane Niomblánál volt a labda. A szurkolói viselkedése miatt a DVSC Schaeffler női kézilabdacsapatának vezetése elnézést kért.

A debreceniek honlapjának csütörtöki közleményében azt írták, hogy “a találkozó jó hangulatát megzavarta egy jelenet, melynek során néhány másodpercig huhogtak a hazai szurkolók a siófoki Gnonsiane Niombla támadásánál”. Az írásban kiemelik, hogy Köstner Vilmos vezetőedző “rögtön a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón kinyilvánította bocsánatkérését a kollégájával, a Siófok edzőjével és csapatkapitányával szemben”.

Ezúttal is őszintén elnézést kérünk Gnonsiane Niomblától, a Siófok csapatától és minden sportbaráttól a klubunk, a csapat és a szurkolótábor nevében! Kinyilvánítjuk, hogy sportszervezetünk elhatárolódik a történtektől, határozottan elítéli azt, mint ahogyan minden kirekesztő, sértő megnyilvánulást. Kifejezzük továbbá, hogy mennyire nagyra becsüljük, elismerjük Gnonsiane Niombla teljesítményét és eredményeit, amit nem halványíthat el semmilyen nem kívánatos megnyilvánulás – áll a DVSC közleményében.

Hozzáteszik, sajnálják, hogy “egy összesen mindössze három másodperces, szórványosan elhangzó megnyilvánulással néhányan egy egyébként élvezetes, színvonalas mérkőzés kifejezetten jó hangulatát igyekeztek megtörni”.

A debreceniek kiemelték, a video-, hang- és képfelvételek megvizsgálása után sem tudták azonosítani az elkövetőket, de azt megállapították, hogy “a szurkolótábor vezetői maguk is azonnal felhívták a tábor egészét a megnyilvánulás abbahagyására”.

Maga Niombla, aki olimpiai ezüstérmes, valamint világ- és Európa-bajnok, a találkozó után közösségi oldalán azt írta, soha nem tapasztalt ilyet pályafutása során, és köszöni csapatának a támogatást.

Forrás:
http://hvg.hu/sport/20200116_szines_boru_jatekos_dvsc_siofok_majomhang#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Haratin golffal kapcsolódik ki; Szoboszlai: gyerekből felnőtt lett

  Újra csúcsfutball. Legutóbb március 11-én játszottak mérkőzést a Bajnokok Ligájában, azaz majdnem öt hónap …