2019. december 8., vasárnapMa Mária napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 301,00 Ft
2019.12.08. Mária Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 301,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Maffiaper: 2 év letöltendőt kapott az olasz válogatott focista

Hirdetés

Maffiaper: 2 év letöltendőt kapott az olasz válogatott focista

Vincenzo Iaquinta, a 2012-ben visszavonult, 40-szeres olasz válogatott támadó az egyike volt a 148 vádlottnak az Amalia névre keresztelt nyomozássorozat utáni maffiaperben, és az illegális fegyverviseléssel vádolt csatárt akár hat év börtönbüntetést is kaphatott volna, végül megúszta kettővel. A 2006-os világbajnokságon győztes olasz válogatott tagját 2015 decemberében vádolták meg az illegális fegyverviselés mellett azzal is, hogy segítséget nyújtott Olaszország egyik legerősebb maffiaszervezetének, a ‘Ndranghetának – igaz ez utóbbi vádpontban végül nem találták vétkesnek – vette észre az nso.hu.

 

Az Amelia névre keresztelt nyomozássorozat hónapokon át zajlott, 2015 januárjában 117 embert tartóztattak le, és 330 millió eurónyi vagyont foglaltak le, és a hosszú éveken át tartó tárgyalássorozatban összesen 148 embert vádoltak meg olyan változatos bűncselekményekkel, mint csalás, zsarolás, sikkasztás, uzsorázás, hatalommal való visszaélés, pénzmosás és társaik.

 

Hirdetés

Az olasz törvények szerint Vincenzo Iaquinta addig nem tekinthető bűnösnek, amíg az összes fellebbezési lehetőségét ki nem merítette, s addig nem is kell börtönbe vonulnia, a jogerős ítéletig szabadlábon maradhat – édesapja a súlyosabb bűncselekmény elkövetése miatt minimum házi őrizetben várja majd a jogerős ítéletet.

 

A Calabria-központú ‘Ndrangheta Olaszország egyik legnagyobb hatalmú maffiaklánja, ereje vetekszik a szicíliai Cosa Nostrával és a nápolyi Camorrával – külföldön azonban kevésbé ismert.

Forrás:
http://sport365.hu/nemzetkozi-foci,olasz-foci,maffiaper-2-ev-letoltendot-kapott-az-olasz-valogatott-focista,108403

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Görög Szörny 50 pontot szórt, Embiid pont nélkül zárt

Giannis Antetokounmpo 50 pontjának is köszönhetően sorozatban nyolcadik mérkőzését nyerte a Milwaukee Bucks az észak-amerikai …