2020. január 27., hétfőMa Angelika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 337,00 Ft | USD: 305,00 Ft | CHF: 315,00 Ft
2020.01.27. Angelika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 337,00 Ft | USD: 305,00 Ft | CHF: 315,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Kell még egy nagy húzás a továbbjutáshoz a kézi-Eb-n

Hirdetés

Kell még egy nagy húzás a továbbjutáshoz a kézi-Eb-n

A válogatottnál csapatmenedzserként dolgozó Nagy László a dánok elleni meccs előtti napon viccesen 0,69 százalék esélyt adott arra, hogy pontot szerezzünk hétfő este. A válogatott korábbi legendája azt akarta ezzel érzékeltetni, hogy ugyan kevés az esély, de bármennyire kevés is, meg kell ragadni, és élni kell vele. Bejött.

Volt egy olyan elképzelés az Európa-bajnokság rajtja előtt, hogy a most bevetett fiatalok mutassák meg, hogy tehetséges játékosok, és legyen bennük bátorság, ne féljenek attól, ha esetleg valami nem sikerül. A bátorság legyen szembetűnő, ne a hibától való félelem.

Ezek után az Eb első meccsén az oroszok ellen akadozott a támadásunk, és 4 gólos előnyről az ellenfél az egyenlítésért támadhatott az utolsó percben, de végül meglett az egygólos győzelem. A védekezésünk már akkor is jól működött, mert az oroszok 25 gólig jutottak, a dánok pedig hétfő este csak 24-ig. A meccsen mindössze hat gól jött össze összesen a két nagy bombázónak, Rasmus Laugénak és Mikkel Hansennek, mert a magyar edzői stáb az ő semlegesítésüket tartotta a legfontosabbnak.

Hirdetés

Mire elég egyetlen edzés? 

Sokszor lehet hallani mostanában a válogatottakat vezető szakemberektől, hogy kevés az idő, és néhány edzés alatt nem lehet csodát tenni, vagy új dolgokat tanulni. A magyar férfi kézilabda-válogatott erre cáfolt rá az Európa-bajnokságon. A Gulyás István, Nagy László és Chema Rodriguez alkotta szakmai stábnak volt bátorsága kitalálni egy olyan védekezési formációt, ami meglepte, elbizonytalanította a vb-címvédő, olimpiai bajnok Dániát.

Egy edzésen készültek fel erre, és minden működött.

Ezt a meccset meg is lehetett volna nyerni, de ha Mikkel Hansen utolsó lövésénél hetest kapnak a dánok, akkor pedig könnyen el is lehetett volna veszíteni, ezért talán mondhatjuk, hogy igazságos a döntetlen. Elcsépelt, de most maximálisan igaz, hogy az eredményen túlmutat a mutatott játék: volt egy vagány koncepciónk, amit komolyabb hullámvölgy nélkül megcsinált ez a formálódó csapat.

„Nyitott védekezést a magyar válogatottól soha nem láttam ilyen hosszú időn át, ilyen magas szinten, pedig már láttam néhány meccset. Megesett a múltban, hogy megpróbáltuk kényszerből, vagy 10-15 percen át tudatosan, de ez ránk nem jellemző”

– értékelt a meccs után a korábbi válogatott játékos, Borsos Attila.

Ehhez szükség volt a balatonfüredi Bóka Bendegúzra is, akiről most derült ki, hogy ő ezt tudja, van érzéke és képessége ahhoz, hogy a fal előtt zavaró ember legyen, miközben otthon ezt egyetlen bajnokin nem láthatjuk tőle. Bóka a középkezdés után is végigrohant egy támadással, és gólt is szerzett, és ezek olyan apróságok, amik a dán zavart szülték, és nem egy hétköznapi barátságos meccsen, hanem Európa-bajnokságon. Bóka mögött persze tudnia kellett Siposnak, Bánhidinak és Ligetvárinak, hogy mit kell tennie, hogyan kell távolságot tartani egymással, és nem mellékesen, a rájuk bízott beállót kikapcsolni a játékból. És persze ott voltak még az átlövők is.

Rendezetten, fegyelmezetten működött a magyar védekezés, és újfent kiderült, nem véletlen mondogatják mindig, mindennek a védekezés az alapja. A dánok talán úgy voltak, vele, hogy egyszer majd csak megindulnak, és akkor eldöntik a meccset, de ez a mindent elsöprő berobbanás elmaradt. Lehet, hogy formán kívül vannak, lehet, hogy a biztos olimpiai részvételük tudatában már nem éhesek annyira,

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kezilabda/2020/01/14/kezilabda_dan_dontetlen_izland_elott/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Olyan legendát veszítettünk el, akiből jó, ha egy van generációnként

Olyan legendát veszítettünk el, akiből jó, ha egy van generációnként

Tegyünk úgy egy kis időre, mint ha csak a számok lennének fontosak. Ez alapján aki …