2019. december 9., hétfőMa Natália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 301,00 Ft
2019.12.09. Natália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 301,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Halálos lehet a tokiói olimpiai maraton, ha reggel hétkor indul

Hirdetés

Halálos lehet a tokiói olimpiai maraton, ha reggel hétkor indul

Elismert japán orvosok azt javasolják, hogy hajnal fél hatkor kezdődjön majd a maratonfutás a 2020-as tokiói olimpián, hogy elkerüljék a hőség miatti egészségkárosodást. Az orvosok szerint a halálesetek kockázata megnő, ha későbbre teszik a rajtot.

Japánban idén pusztító volt a hőség, olykor a 41 fokot is meghaladta, amit a magas páratartalom még elviselhetetlenebbé tett. Júliusban a hőgutában 96-an vesztették életüket. Április 30. és július 29-e között több mint 57 ezer ember került kórházba hőguta miatt Japán szerte. Az orvosok attól tartanak, hogy 2020 nyarán is hasonló lesz a helyzet, a nézők és a futók is veszélynek vannak kitéve.

A szervezőbizottság tett már lépéseket, 7:30-ról 7:00-ra tették át a maratonrajtját, de az orvosok szerint ez még kevés, ezért egyeztetést is kezdeményeztek a szervezőbizottsággal, hogy 5:30-kor legyen a start.

Hirdetés

„Ha a hőguta kockázata nemcsak a sportolóknál, hanem szervezőknél és a közönségnél is magas, akkor a mentőszolgálatok is nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, aminek komoly hatása lesz az egészségügyi intézményekre és a betegellátás többi résztvevőjére is” – nyilatkozta Nagasima Kimijuki, a Japán Orvosszövetség tagja.

„Nem találkoztunk volna a szervezőbizottsággal, ha azt gondoltuk volna, hogy csak kevéssé aggasztó a helyzet. Attól tartunk, hogy a jelenlegi terv halálhoz vezethetnek” – modnta Ozaki Haruo, a Tokiói Orvosszövetség elnöke az AFP-nek.

Jövőre Katarban rendezik az atlétikai  világbajnokságot, ott szintén a hőség jelent veszélyt, ezért a maratont inkább éjszaka rendezik meg.

Forrás:
https://index.hu/sport/atletika/2018/10/31/halalesetektol_tartanak_a_tokioi_maratonon_japan_orvosok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Görög Szörny 50 pontot szórt, Embiid pont nélkül zárt

Giannis Antetokounmpo 50 pontjának is köszönhetően sorozatban nyolcadik mérkőzését nyerte a Milwaukee Bucks az észak-amerikai …