2019. december 9., hétfőMa Natália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 301,00 Ft
2019.12.09. Natália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 301,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Erdei nem viszi el egyedül a balhét a becsődölt bokszszövetségben

Hirdetés

Erdei nem viszi el egyedül a balhét a becsődölt bokszszövetségben

Erdei Zsolt elfogadja, hogy a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) hivatalos eljárást indít, még ha azzal nem is ért egyet, írta hírében az MTI.

Az augusztusi ifi-vb rendezése körül azután robbant ki a botrány, hogy októberben kiderült, az éves szinten félmilliárd forintot is meghaladó állami támogatásból, illetve a világbajnokság rendezésére további százmilliókat kapó szövetség mérlege a Duna Arénában rendezett versenyt követően megközelítőleg 350 millió forintos hiányt mutatott, és a szervezet lényegében csődbe jutott.

Hirdetés

„A döntés nem feltétlenül tükrözi az álláspontomat, de elfogadom, amennyiben a célja, hogy közösségünk jövőjét, eredményességét pozitívan befolyásolja és céljaink megvalósulását szolgálja. A szövetség munkája nem egy ember érdeme vagy bukása. Ebben egy testület egyként képviselteti magát” – írta a vizsgálat kapcsán Facebook-bejegyzésében Erdei, a vizsgálatra reagálva.

Az elnök érvelését jelentősen gyengíti, hogy március és október között egyáltalán nem hívta össze az elnökséget – időhiányra hivatkozva –, így a köztes időszakban elnökségi jóváhagyás nélkül hozta meg döntéseit.

A MÖSZ hétfői tájékoztatása szerint az elnökség a könyvvizsgálói gyorsjelentés, valamint az illetékes szakbizottság megállapításai alapján tartotta szükségesnek a hivatalos eljárás megindítását annak tisztázására, hogy –

az ifjúsági világbajnokság vonatkozásában büntetőjogi értelemben felelősség terheli-e a döntési és végrehajtási folyamatokban részt vevő személyeket.

Erdei bejegyzésében megnevezte a szakbizottság tagjait is, a testület elnöke dr. Orodán Sándor volt, mellette Balogh Sándor, dr. Kassai László, Pantl Péter, dr. Pálos Péter és dr. Rátkai Norbert volt tagja a testületnek.

A névsorban különösen Balogh Sándor személye érdekes, aki MÖSZ elnökségi tagsága mellett egyben a Duna Arénát üzemeltető Bp2017 gazdasági igazgatója, és a 24.hu elnökségi forrásai szerint lényegében ő győzte meg Erdeit arról, hogy a világbajnokságot az úszópalotába vigyék, ami már önmagában is jelentősen megdobta a költségeket. 

Emellett a rendezvény költségvetésének elszállásában a hírek szerint komoly szerepe volt annak is, hogy a szükségesnél sokkal magasabb kategóriájú szálláshelyeket foglaltak le a résztvevők számára a Danubius Hotels három szállodájában. 

Furcsa egybeesés, hogy a Bp2017 által szervezett tavaly nyári vizes világbajnokság drámaian megnövekedő szállásköltségeinek legnagyobb része épp a Danubiusnál landolt, amely mintegy nettó 1,7 milliárd forint értékű megbízást nyert el a szervezőktől.

Erdei Zsolt a vizsgálat hírére egy különös kérdésfelvetéssel is reagált bejegyzésében:

Ismerősök és barátok többen kérdezték tőlem, hogy miért csak ezt az időszakot vizsgáljuk, amikor a sportág megújítását teljesen az alapoknál kell kezdeni? További kérdés volt, hogy kinek az érdeke ez a vizsgálat?

– írta, majd így folytatta – „Úgy, ahogy eddig, ezután sem fogok vádakkal illetni senkit, mint ahogy tették ezt az elmúlt hetekben különféle érdekű személyek. A véleményekre ezután is kíváncsi vagyok, és mindenkit meghallgatok.”

Mindenesetre Erdei helyzete finoman szólva sem bíztató, a MÖSZ elnöksége a múlt pénteki ülésén megvonta az aláírási jogát, a megindított vizsgálat pedig a megállapításoktól függően akár gyorsan véget is vethet tavaly induló sportvezetői karrierjének, ha pedig később esetleg a büntetőjogi felelőssége is bizonyítást nyer, még sokkal súlyosabb következményekkel is számolhat.

Forrás:
https://index.hu/sport/boksz/2018/10/31/erdei_nem_erti_kinek_az_erdeke_vizsgalni_csodot_okozo_ifi-vb_kolteseit/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Görög Szörny 50 pontot szórt, Embiid pont nélkül zárt

Giannis Antetokounmpo 50 pontjának is köszönhetően sorozatban nyolcadik mérkőzését nyerte a Milwaukee Bucks az észak-amerikai …