2020. augusztus 12., szerdaMa Klára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2020.08.12. Klára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Takács Bogi az első magyar Hugo-díjas író

Takács Bogi az első magyar Hugo-díjas író

A Hugo-díj egy művészeti díj, amelyet minden évben a World Science Fiction Society küldöttei ítélnek oda a megelőző naptári évben a science fiction és a fantasy műfajában született művekért és elért eredményekért. A díjat Hugo Gernsbackről, az Amazing Stories című sci-fi magazin alapítójáról nevezték el.

A Hugo-díj a Nebula-díj mellett a legismertebb SF-kitüntetés. A díjat először 1953-ban osztották ki, majd egy éves kihagyás után, 1955 óta minden évben odaítélésre került (a Hugo-díj nevet hivatalosan 1993 óta viseli).

A Hugo-díjat eddig magyar író még nem nyerte el, korábban Lisa Goldstein magyar származású amerikai írónő került hozzá közel 1988-ban, de a novella kategóriában végü mégsem ő nyert.

Az idei, tegnap éjjel rendezett díjkiosztón azonban az Amatőr (rajongó) írók (Fan Writer) kategóriájában Takács Bogi, magyar író kapta meg a Hugót.

Takács Bogit 2018-ban már egyszer jelölték, az idei volt a második jelölése. Ebben a kategóriában a sci-fi műfajban cikkező, blogoló szerzőket díjazzák.Az íróról a magyar sajtóban nem nagyon lehet olvasni semmit, egyedül az Azonnalin lelhető fel egy 2018-as interjú, amiből kiderül, hogy életrajzában a

Magyar, zsidó, agender és transznemű

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2020/08/01/eloszor_nyert_magyar_iro_hugo-dijat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Film készült Magdolnáról, egy fiatal magyar vértanúról

Film készült Magdolnáról, egy fiatal magyar vértanúról

Megjelent Buvári Tamás valós eseményeken alapuló filmdrámája, a Magdolna előzetese, amelyben Nagy Katica egy tragikus sorsú …