2020. február 25., keddMa Géza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 338,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
2020.02.25. Géza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 338,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Parti Nagy Lajos Demeter Szilárd miatt nem teszi be a lábát a PIM-be

Parti Nagy Lajos Demeter Szilárd miatt nem teszi be a lábát a PIM-be

Amíg Demeter Szilárd a főigazgató, Parti Nagy Lajos nem megy be a Petőfi Irodalmi Múzeumba – az író többek között erről beszélt a 168 órának adott interjújában. Hozzátette, hogy ez a döntés az ő magánügye, egyáltalán nem várja el senkitől, hogy ugyanezt tegye, és még az sem biztos, hogy igaza van. Ugyanakkor vannak, akiket “egyszerűen leírt magában”, írja a 444.

Kész, vége. Elegem van az olyan »verekedékeny« (Radnóti Sándor pontos kifejezése) alakokból, mint ez a főigazgató is, aki Orbán kegyenceként és kénye szerint, minden szakmai előélet nélkül került az ország egyik legfontosabb múzeumának élére, aki rendre valami szörnyű és gyerekes retorikát használ, leügynöközi Székely Jánost, ami aljas disznóság, ujjeltöréssel fenyegeti ellenségeit, s meginti az írókat: ne csodálkozzanak, hogyha politikai kijelentést tesznek, arra politikai válasz érkezik. És a szakma nem képes semmiféle érdekérvényesítésre, hogy megakadályozza a kinevezését. Tehetetlenségemben egy dolgot tudok tenni: az illető regnálása alatt nem teszem be oda a lábamat.

Az író szerint annak idején „Kádár rendszere öregségére demokratizálódott, Orbáné öregségére rákosizálódik”. A rendszer mohóságát látja az új kulturális törvényben is, amelynek első változatában még a Nemzeti Kulturális Alap felszámolása szerepelt, amit a Magyar Művészeti Akadémia sem támogatott. “Délelőttönként azt gondolom, hogy túl lehet élni ezt az egészet, délutánonként meg azt, hogy nem” – tette hozzá Parti Nagy.

Parti Nagy Lajos

Parti Nagy Lajos

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Nemrég derült ki, hogy <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2020/01/23/parti_nagy_lajos_demeter_szilard_petofi_irodalmi_muzeum/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Demeter Szilárd: Sok kis lukácsgyörgy osztja az észt, akik ha hatalmuk lenne, lövetnének

Demeter Szilárd: Sok kis lukácsgyörgy osztja az észt, akik ha hatalmuk lenne, lövetnének

Kerülj képbe hírlevelünkkel, amiben a hét legfontosabb, legérdekesebb cikkeit, videóit ajánlják az indexesek. Feliratkozom! Demeter …