2020. április 6., hétfőMa Vilmos, Bíborka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 336,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
2020.04.06. Vilmos, Bíborka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 336,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Bankett – itt a Vad Fruttik legújabb dala

Bankett – itt a Vad Fruttik legújabb dala

Kerülj képbe hírlevelünkkel, amiben a hét legfontosabb, legérdekesebb cikkeit, videóit ajánlják az indexesek.

Megvan az az érzés mindenkiben, ugye, gyerekkorából, hogy nyár vége van, augusztus utolsó napjai. Kinn még ragyog a nap, a levegő még melegszagú, az éjszakák még langyosak, de amikor beállunk a zuhany alá, tudjuk, hogy ez az utolsó napunk. Hogy másnap reggel már hajnali ébredés, a csipa nem engedi szétnyílni a szemet, a tea ráégeti a nyelvünkre a műanyag émelyítő ízét, és menni kell, elmúlt a nyár, elmúlt a szabadság, elmúlt az élet.

És ahogy telt az idő, és felnőttünk, egyre gyakrabban érezzük úgy, hogy beleragadtunk ebbe az elmúlásba, mint nyelvünk az olvadt műanyagba.

Ez az érzés jön át a Vad Fruttik legújabb dalából, a Bankettből is – amelyet most először az Indexen láthatnak –, és ez nem véletlen. „Egy nagyon régi emlék motoszkált bennem, amikor ezt a dalt írtam, egy Commodore64-es játék, a Commando high score témája” – mondja Likó Marcell. „Ez a dallam nekem azt az érzést idézi vissza, ahogy befejeződik az iskola, ahogy nyolcadikban elballagunk, és érezzük, hogy valami végetérhetetlen mégis csak véget ért, végérvényesen befejeződött, és hogy ettől mindenki egyszerre boldog és szomorú”.

A dal ennek az érzésnek a továbbgondolásából született. „Elképzeltem, milyen ebbe az érzésben örökkön lenni, a maga keserédes bájával, hinni abban, hogy valami múlhatatlan, hinni a maga naivitásával az örök szerelemben”. A dal egyszerre él a jelenben és a múltban, összecsúsznak benne az idősíkok, „végül egészen időtlenné válik”.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2020/02/23/vad_fruttik_bankett_klippremier_liko_marcell/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Egy koreai popsztárnak sikerült kombinálnia a bolondok napját a koronavírussal

Egy koreai popsztárnak sikerült kombinálnia a bolondok napját a koronavírussal

Április elseje van, ilyenkor elég gyakran trefálkoznak az emberek kamuhírekkel és más hasonló klikkhajhász húzásokkal, …