2019. december 9., hétfőMa Natália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 301,00 Ft
2019.12.09. Natália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 301,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Vége a sztrájknak, helyreáll a rend a brüsszeli repülőtéren

Hirdetés

Vége a sztrájknak, helyreáll a rend a brüsszeli repülőtéren

Véget ért a csomagkezelők sztrájkja a brüsszeli Zaventem repülőtéren, csütörtöktől helyreáll a forgalom. A belga sajtó szerint a poggyászkezelést végző Aviapartner vezetőinek és a cég munkatársainak érdekeit védő szakszervezeteknek végül sikerült megállapodniuk, így a dolgozók újra elvégzik majd a munkájukat.

Az egyezség értelmében a cég a jövőben jobb munkakörülményeket biztosít, csökkenti a munkavállalók terheit és új felszereléseket is vásárolnak.

A rossz munkakörülmények, az alacsony bérek és a konzultáció hiánya miatt a múlt hét csütörtök este megkezdődött munkabeszüntetés nagyjából harminc légitársaságot érintett. A sztrájk hat napja alatt összesen 960 járatot töröltek, a héten ráadásul iskolaszünet van Belgiumban, s ez a szokásosnál is nagyobb utasforgalmat jelentett.

A Zaventem a legnagyobb forgalmat lebonyolító repülőtér Belgiumban, tavaly 25 millió utast fogadott, szemben a második legnagyobb, bár ugyancsak főként Brüsszelt kiszolgáló Charleroi 7 millió utasával.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/vilag/20181031_Vege_a_sztrajknak_helyreall_a_rend_a_brusszeli_repuloteren#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt 13 francia katona egy helikopterbalesetben

A független újságírás nemcsak a kormánytól független, de minden más direkt politikai szándéktól is. Támogass …