2019. július 18., csütörtökMa Frigyes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 290,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
2019.07.18. Frigyes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 290,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Trumpról nevezték el Izrael legújabb telepét

Hirdetés

Trumpról nevezték el Izrael legújabb telepét

Az izraeli kormány a Szíriától elfoglalt Golán-fennsíkon ülésezve vasárnap úgy döntött, hogy települést hoznak létre a térségben, amelyet az amerikai elnökről neveznek el – írja az MTI.

“A Golán izraeli és mindig az is marad” – jelentette ki Benjámin Netanjáhu ügyvezető miniszterelnök, aki Izrael nagy barátjának nevezte Donald Trumpot, mert olyan döntést hozott, amilyent előtte még senki. Netanjáhu már áprilisban megígérte, hogy el fog nevezni egy telepet a fennsíkon Trumpról.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök beszédet mond a Donald Trump amerikai elnökről elnevezett telep avatóünnepségén a Golán-fennsíkon 2019. június 16-án.

Hirdetés

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök beszédet mond a Donald Trump amerikai elnökről elnevezett telep avatóünnepségén a Golán-fennsíkon 2019. június 16-án.

Fotó: Atef Szafadi / MTI / EPA

A kormányfő ezt azután tette, hogy Trump március 25-én Izrael részeként ismerte el a Szíriától az 1967-es, “hatnapos háborúban” elfoglalt és 1981-ben annektált területet. A nemzetközi közösség a fennsík északi részének bekebelezését nem ismeri el, Trump pedig óriási nemzetközi felháborodást keltett a döntésével. 

A Golán eredetileg a drúz kisebbség lakóhelye; jelenleg mintegy 23 ezren élnek az Izrael által elfoglalt részén. A háború után 25 ezer izraeli telepes költözött oda. Ahogy egy korábbi cikkünkben írtuk, a terület amúgy egy igazi turistaparadicsom, itt található például egyebek mellett Izrael […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2019/06/16/izrael_golan-fennsik_trump/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Magyar példával nyomul Putyin Donyeckben

Egész Donyeck és Luganszk megyére kiterjesztette az orosz elnök a lehetőséget, hogy lakói orosz állampolgárságot …