2019. december 10., keddMa Judit napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 331,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 303,00 Ft
2019.12.10. Judit Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 331,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 303,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Török főügyészség: Hasogdzsit megfojtották, amint belépett a szaúdi főkonzulátusra

Hirdetés

Török főügyészség: Hasogdzsit megfojtották, amint belépett a szaúdi főkonzulátusra

Előre kitervelt módon azonnal megfojtották Dzsamál Hasogdzsit, amint belépett Szaúd-Arábia isztambuli konzulátusára – közölte szerdán írásos nyilatkozatában az isztambuli főügyészség. A hatóságok szerint a szaúdi újságíró holttestét feldarabolták, majd megsemmisítették.

A főügyészség azután adott ki közleményt, hogy a Hasogdzsi-ügyet illetően eljáró szaúdi főügyész, Szaúd bin Abdallah al-Muadzsib háromnapos isztambuli tartózkodása végére ért. A szaúdi főügyész ez idő alatt több megbeszélésen is részt vett isztambuli kollégájával, Irfan Fidannal, valamint felkereste a gyilkosság helyszínét, a szaúdi főkonzulátust, illetve ellátogatott a török hírszerzés isztambuli regionális igazgatóságára is.

Az újságíró eltűnésével kapcsolatban korábban egymásnak ellentmondó hírek jelentek meg: a Sky News brit hírcsatorna tudni vélte, hogy Hasogdzsi holttestét feldarabolták, arcát pedig felismerhetetlenné tették, majd maradványait egy kútba dobták. Később viszont a török külügyminiszter azt nyilatkozta, hogy mégsem kerültek elő az újságíró maradványai.

Forrás:
http://hvg.hu/vilag/20181031_Torok_fougyeszseg_Hasogdzsit_megfojtottak_amint_belepett_a_szaudi_fokonzulatusra#rss

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt 13 francia katona egy helikopterbalesetben

A független újságírás nemcsak a kormánytól független, de minden más direkt politikai szándéktól is. Támogass …