2020. január 28., keddMa Károly, napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 337,00 Ft | USD: 306,00 Ft | CHF: 316,00 Ft
2020.01.28. Károly, Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 337,00 Ft | USD: 306,00 Ft | CHF: 316,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Több mint ezer francia orvos fenyegetőzik kollektív lemondással

Hirdetés

Több mint ezer francia orvos fenyegetőzik kollektív lemondással

Kollektív lemondással fenyegetőzik több mint 1200 kórházi orvos Franciaországban, amennyiben a kormány nem kezd azonnal egyeztetéseket a kórházak költségvetésének és az egészségügyi dolgozók fizetésének emeléséről.

Hirdetés

Az MTI híre szerint az orvosok az egészségügyi minisztériumhoz intézett, a Libération című napilap keddi számában megjelent levélben azt írják: a közegészségügyet meg kell reformálni, de anyagi eszközök nélkül nem lehetséges jelentős reform.

A közegészségügyet meg kell reformálni, de anyagi eszközök nélkül nem lehetséges jelentős reform

– hangsúlyozták az aláírók, akiknek mintegy fele osztályvezető főorvos. Úgy gondolják, a kormány által novemberben bejelentett sürgősségi csomag nem elégséges a helyzet javítására. Az orvosok jelezték: a betegek ellátását azután is folytatják, hogy lemondanak adminisztratív funkciójukról.

Az aláírók a fizetések “jelentős megemelését” is kérik a már bejelentett prémiumokon kívül, ezenkívül a működtetéshez idén további 600 millió eurós emelést, és a közkórházak finanszírozásának és irányításának “mélyreható felülvizsgálatát” követelik.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/01/14/kollektiv_lemondas_egeszsegugy_korhaz_orvos_franciaorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Aláírták a pedofilok nyilvántartásáról szóló ukrán törvényt

Aláírták a pedofilok nyilvántartásáról szóló ukrán törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta a kiskorúak elleni szexuális bűncselekményekért elítélt személyek egységes nyilvántartásáról szóló …