2019. december 11., szerdaMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
2019.12.11. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Rakétát tesztel Ukrajna, átmenetileg lezárják a légteret a Fekete-tenger fölött

Hirdetés

Rakétát tesztel Ukrajna, átmenetileg lezárják a légteret a Fekete-tenger fölött

Rakétateszteket hajt végre Ukrajna az ország déli részén lévő Herszon megyében, emiatt átmenetileg november 1. és 4. között lezárja a légteret a Fekete-tenger fölött – közölte szerdán Dmitro Sztrutinszkij, az ukrán hadsereg légi erejének szóvivője. További részleteket a szóvivő egyelőre nem közölt.

Az UNIAN ukrán hírügynökség szerint hamarosan megkezdődik az ukrán gyártású, Olha névre keresztelt új generációs tüzérségi rakétarendszer sorozatgyártása, az első példányokat már a jövő év közepétől megkapják a fegyveres erők. A rakétarendszert tavaly áprilisban és decemberben sikeresen tesztelték. Az Olhához való szárnyas rakéták sorozatgyártása a tervek szerint az év végén vagy a jövő év elején elkezdődik.

Az ukrán légierő legutóbb 2016. december 1-én és 2-án hajtott végre – a mostanihoz hasonlóan rakétákkal – tesztlövéseket az ország déli részén, illetve a fekete-tenger fölött. Moszkva akkor evesen tiltakozott emiatt, és azzal fenyegetőzött, hogy az orosz légvédelem kilövi az ukrán rakétaindító állásokat, ha azok orosz objektumokat veszélyeztetnek az Oroszország által megszállt Krím félsziget övezetében.

Forrás:
http://hvg.hu/vilag/20181031_Raketat_tesztel_Ukrajna_atmenetileg_lezarjak_a_legteret_a_Feketetenger_folott#rss

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt 13 francia katona egy helikopterbalesetben

A független újságírás nemcsak a kormánytól független, de minden más direkt politikai szándéktól is. Támogass …