2019. szeptember 17., keddMa Zsófia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 331,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 303,00 Ft
2019.09.17. Zsófia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 331,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 303,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Minden vádat ejtettek Golunov ügyében

Hirdetés

Minden vádat ejtettek Golunov ügyében

A BBC híre szerint a hatalmas tiltakozások miatt az összes vádat ejtették a kábítószer-üzérkedéssel megvádolt Ivan Golunov tényfeltáró újságíró ügyáben. Az újságíróért szerdán nagy demonstráció készülődött, amit a hatóságok rosszallóan néztek, de végül úgy tűnik, visszavonulót fújtak.

000 1EZ69P

Fotó: Vasily Maximov / AFP

Alekszandr Gorbenko moszkvai polgármester-helyettes kategorikusan azt tanácsolta az embereknek, hogy ne vegyenek részt az akcióban, amelyet egyébként munkaszüneti napon, Oroszország Napján szándékoznak megtartani. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságírói kérdésekre válaszolva a fővárosi hatóságok illetékességi körébe utalta a készülő megmozdulást, de úgy vélekedett, hogy az megzavarhatja az ünnep hangulatát. 

A rendőrség azt állította, hogy pénteken 4 gramm kábítószert találtak Golunov hátizsákjában, majd egy újabb adagot a lakásán. Sok újságíró azt gondolja, hogy a hatóságok így próbálják elhallgattatni kollégájukat, aki legutóbb gátlástalan uzsorásokról és a temetkezési ágazatra rátelepedő egyik szervezetről írt, amelyben a szálakat sajtóértesülések szerint az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) magas rangú vezetői mozgatják. Golunov a cikkei miatt fenyegetéseket is kapott. 

Hirdetés

Golunovot az őrizetbe vétel során a rendőrök megverték. A szakértői vizsgálat sem az újságíró kezén, sem a szervezetében nem találta nyomát kábítószernek. A lefoglalt csomagokon a vádlott jogi képviselője szerint Golunov ujjlenyomatai […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2019/06/11/minden_vadat_ejtettek_golunov_ugyeben/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Matteo Renzi szakít a pártjával

Matteo Renzi, az olasz balközép Demokrata Párt (PD) volt főtitkára, volt miniszterelnök kilép pártjából, és …