2019. december 11., szerdaMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
2019.12.11. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Megtalálhatták az indonéz repülőgép törzsét és feketedobozát

Hirdetés

Megtalálhatták az indonéz repülőgép törzsét és feketedobozát

Az indonéz hadsereg szerdán azt közölte, nagy valószínűséggel megtalálta a hétfőn lezuhant utasszállító repülőgép törzsét és feketedobozát.

Az indonéz hadsereg hajózási radarral felfedezett egy 22 méter hosszú tárgyat a Jávai-tenger fenekén, 32 méteres mélységben. A tárgy valószínűleg a repülő törzse.

A mindössze két hónapja gyártott Boeing 737-800 típusú gép 189 emberrel zuhant nem sokkal jakartai felszállása után a tengerbe, túlélőről nem tudni. Szerdán 44 hajó kutatott a roncsok és holttestek után.

Az indonéz közlekedésbiztonsági tanács ugyancsak szerdai közlése szerint hangjelzéseket fogtak be a keresők, amelyek 70 százalékos valószínűséggel a repülő feketedobozának jeladójától származnak. A hangforrás megtalálására búvárokat küldtek. A feketedoboz – amely rögzíti a pilótafülkében elhangzottakat és a repülési adatokat – nagyban segíthet kideríteni a szerencsétlenség okát.

Hirdetés

Mindeközben Indonézia közlekedési minisztere bejelentette, hogy felmentette a munkavégzés alól a gépet üzemeltető légitársaság, a Lion Air műszaki igazgatóját és azokat az alkalmazottakat, akik jóváhagyták a repülő felszállását. A minisztérium közlése szerint ellenőrizni fogják az összes olcsón utaztató indonéz légitársaság működését.

A lezuhant gépnél előző repülése során műszaki probléma lépett fel, amelyet azonban – a Lion Air elnökének közlése szerint – az eljárásnak megfelelően kijavítottak.

A gép belföldi járat volt, külföldi áldozatokról nincs hír. 

Indonéziának nincs jó híre légiközlekedésének biztonságáról. Az ország légitársaságai csaknem egy évtizedig ki voltak tiltva biztonsági aggályok miatt az európai és az észak-amerikai légtérből. Az Európai Unió az idén, az Egyesült Államok 2016-ban oldotta fel a tilalmat.

(A képen az indonéz haditengerészet búvárai keresik a gépet.)

Forrás:
http://hvg.hu/vilag/20181031_Megtalalhattak_az_indonez_repulogep_torzset_es_feketedobozat#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt 13 francia katona egy helikopterbalesetben

A független újságírás nemcsak a kormánytól független, de minden más direkt politikai szándéktól is. Támogass …