2020. május 26., keddMa Fülöp napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2020.05.26. Fülöp Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Latin-Amerika lehet a világjárvány új epicentruma

Latin-Amerika lehet a világjárvány új epicentruma

Brazíliában szerdán rekord magas, 19.951 új koronavírus-fertőzést jelentettek, ezzel az országban regisztrált összes eset száma 300 ezer fölé emelkedett. Ezzel Brazília a világ harmadik legtöbb pozitív esetet produkáló államává vált. Egy nap alatt 888-an haltak meg Brazíliában, így a halálos áldozatok teljes száma megközelítette a 19 ezret.

A legnépesebb város, Sao Paolo polgármestere arra figyelmeztetett, hogy az egészségügyi rendszer gyorsan túlterhelődhet, ha az emberek nem tartják be a szociális távolságtartás szabályait. Rendkívüli, ötnapos munkaszünetet rendeltek el a városban, hogy az embereket otthon maradásra bírják. A szövetségi parlament alsóháza közben törvényt fogadott el arról, hogy előírják a maszkviselést (vagy a száj és az orr bármilyen módon történő eltakarását) minden közösségi helyszínen). 

Jair Bolsonaro brazil elnök eközben továbbra is lekicsinylően nyilatkozik a koronavírusról, és azt hangoztatja, hogy a széleskörű lezárások sokkal nagyobb kárt tennének a brazil gazdaságnak. A fertőzést az elnök folyamatosan “egy kis influenzának” nevezi, és mindent megtesz, hogy nyilatkozataival

ellehetetlenítse a szövetségi államok hatóságai által meghozott járványellenes intézkedések sikerességét.

Latin-Amerika országaira viszonylag későn csapott le a covid-19 világjárvány, és sokáig abban bíztak az ott élők, hogy a meleg éghajlaton nem képes majd a vírus terjedni. Ez a remény nem igazolódott be, és mára a régió számos országa nehezen képes megküzdeni az egyre súlyosabbá váló […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/05/22/latin-amerika_lehet_a_vilagjarvany_uj_epicentruma/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Erős Kína-stratégiát akar az uniós diplomácia vezetője

Erős Kína-stratégiát akar az uniós diplomácia vezetője

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Az …