2019. december 13., péntekMa Luca napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 299,00 Ft
2019.12.13. Luca Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 299,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Jogvédők: az oroszok válogatás nélkül ölik a civileket Szíriában

Hirdetés

Jogvédők: az oroszok válogatás nélkül ölik a civileket Szíriában

Szíriai civilek és civil infrastruktúra elleni orosz támadások több mint 1400 esetét dokumentálta a berlini székhelyű Szíriai Archívum nevű, szíriai vezetésű jogvédő szervezet – jelentette az AP amerikai hírügynökség szerdán.

A jogvédő szervezet videóadatbázist hozott létre a 2015. szeptember és 2018. szeptember között jelentett esetekről. Oroszország 2015 szeptemberében avatkozott be a szíriai háborúba a damaszkuszi rezsim oldalán, és kezdte meg kiterjedt légi hadjáratát.

Hádi al-Hátib, a Szíriai Archívum tagja közölte: az adatbázis célja az “igazságszolgáltatás előmozdítása”. Mint mondta, a több mint 700, civil áldozatokkal járó, valamint nagyjából 35 kórház elleni támadást is magában foglaló adatbázis segítséget nyújthat az erőszak elkövetőinek felelősségre vonásában.

Az adatbázist az orosz védelmi tárca, civilek, újságírók és humanitárius csoportok videofelvételeiből állították össze.

Hirdetés

Közben a török tüzérség újabb lövéseket adott le a délkelet-törökországi Sanliurfa tartományból az észak-szíriai Kobani térségébe, amely az Eufrátesztől keletre fekvő területek részeként a Népvédelmi Egységek (YPG) kurd milícia ellenőrzése alatt áll. Az incidensben az YPG négy fegyverese vesztette életét.

Recep Tayyip Erdogan török elnök kedden megerősítette, hogy a török hadsereg az elmúlt napokban megkezdte a beavatkozást az Eufrátesz keleti partján.

Forrás:
http://hvg.hu/vilag/20181031_Jogvedok_az_oroszok_valogatas_nelkul_olik_a_civileket_Sziriaban#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt 13 francia katona egy helikopterbalesetben

A független újságírás nemcsak a kormánytól független, de minden más direkt politikai szándéktól is. Támogass …