2020. január 23., csütörtökMa Zelma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 336,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 313,00 Ft
2020.01.23. Zelma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 336,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 313,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Háromból egy európai nő erőszak áldozata lesz

Hirdetés

Háromból egy európai nő erőszak áldozata lesz

“Háromból egy nő szenved egy fizikai vagy szexuális erőszakot élete során. Áldozatokról és nem statisztikai adatokról van itt szó. Meg kell törnünk a hallgatást, és nem szabad engedni, hogy az elkövetők továbbra is megússzák a felelősségrevonást” – jelentette ki David Sassoli, az Európai Parlament elnöke a strasbourgi plenáris ülést megnyitó beszédében hétfőn.

Hirdetés

Az EP-képviselők egyperces csenddel tisztelegtek az áldozatok emléke előtt a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján, és az ENSZ kampányát támogatva az EP épületét is narancssárgával világították ki.

David Sassoli

David Sassoli

Fotó: Aris Oikonomou / AFP

Sassoli felszólította az uniós tagállamokat, hogy késedelem nélkül ratifikálják az Isztambuli Egyezményt a nők elleni és a családon belüli erőszak megelőzéséről és felszámolásáról. Az Európa Tanács 2011-ben elfogadott egyezményét hét uniós állam – Bulgária, Csehország, Magyarország, Lettország, Litvánia, Szlovákia és Nagy-Britannia – ugyan aláírta, de a rendelkezéseket nem ültette át a nemzeti jogba. 

Az EP-képviselők csütörtökön egy határozatról fognak szavazni, amely arra kéri ezeket a tagállamokat, ratifikálják a nők elleni és családon belüli erőszak megszüntetését célzó nemzetközi dokumentumot. 2017-ben az EU is csatlakozott az Isztambuli Egyezményhez, de csak akkor tudja ratifikálni azt, ha az összes tagállam is így tesz.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/eurologus/2019/11/25/isztambuli_egyezmeny_nok_elleni_eroszak_ep_vita_eu_csatlakozik/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A szervkereskedelemmel is gyanúba került egykori miniszter korábban a pedofilok bebörtönzése ellen harcolt

Bernard Kouchner, a Soros-féle Orvosok Határok Nélkül nevű szervezet alapítója, reklámarca is aláírta a hetvenes …