2019. december 11., szerdaMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
2019.12.11. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Gyanúsan sok végtaghiányos gyerek születik Franciaország egyes részein

Hirdetés

Gyanúsan sok végtaghiányos gyerek születik Franciaország egyes részein

Az utóbbi időben szokatlanul sok gyermek született kéz, alkar vagy kar nélkül Franciaország egyes vidékein. Bár az esetek száma összességében ne túl nagy – a hatóságok szerint 15 év alatt 25 végtaghiányos gyermek született – az ügy mégis megrázta az országot, mivel az esetek néhány jól körülhatárolható vidékre koncentrálódnak – írja a BBC.

A legtöbb esetet a nyugat-franciaországi Bretagne-ban és Loire-Atlantique megyében, továbbá a kelet-franciaországi Ain megyében regisztrálták, de a hatságok szerint bizonyos jelek ara utalnak, hogy a nyilvántartás hiányos, így az ilyen születési hibával világra jött gyerekek száma magasabb lehet.

A francia egészségügyi hatóságok vizsgálatot indítottak, ennek eredménye három hónap múlva várható. Az eddigi tesztek ugyan semmilyen eredményt nem hoztak, de Agnes Buzyn egészségügyi miniszter hangsúlyozta, hogy egyetlen nyomot sem hagynak kivizsgálatlanul, és semmit sem fognak elhallgatni.

Egyes környezetvédők mezőgazdasági vegyszerekre gyanakodnak, úgy vélik, ezek okozhatták a születési hibákat, mivel az esetek mind vidékies területeken fordultak elő. Az 1950-60-as években világszerte 12 ezer gyerek jött világra végtaghibával, mivel édesanyjuk thalimodid hatóanyagú altatót szedett terhessége alatt. Az ügy nyomán Franciaországban létrehozták a születési rendellenességeket figyelő ügynökséget (Remera), ennek egyik munkatársa figyelt fel az végtaghiányos újszülöttek átlagosnál magasabb számára az érintett térségekben.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/vilag/20181031_Gyanusan_sok_vegtaghianyos_gyerek_szuletik_Franciaorszag_egyes_reszein#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt 13 francia katona egy helikopterbalesetben

A független újságírás nemcsak a kormánytól független, de minden más direkt politikai szándéktól is. Támogass …