2019. december 13., péntekMa Luca napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 299,00 Ft
2019.12.13. Luca Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 299,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Emberi csontokat találtak egy vatikáni ingatlanon

Hirdetés

Emberi csontokat találtak egy vatikáni ingatlanon

Magyarázatot követel a Szentszéktől egy 35 éve eltűnt római kamaszlány családja, miután emberi maradványokat találtak egy Vatikánhoz tartozó római ingatlanon, és a hatóságok vizsgálni kezdték, hogy a csontok a tisztázatlan módon eltűnt Emanuela Orlandié vagy egy másik, vele csaknem egy időben eltűnt diáklányé lehetnek-e – írja za MTI. 

A csontokat a Vatikán olaszországi nunciatúráján (nagykövetségén), egy kis melléképület átalakítási munkái közben találták hétfőn. Az olasz rendőrség kedden vizsgálatot indított annak megállapítására, hogy milyen korú és nemű személytől származhatnak a maradványok, és hogy mikor halhatott meg az elhunyt.

Bár a felfedezésről szóló vatikáni közlemény az emberi maradványokat nem hozza összefüggésbe az 1983-as eltűnésekkel, az olasz sajtó szerint az olasz hatóságok azt firtatják, hogy nem az évtizedek óta hiába keresett Emanuela Orlandóé-e a csontok, vagy egy másik, ugyanabban az évben eltűnt Mirella Gregorié.

Hirdetés

A nunciatúrának otthont adó, a Villa Borghese múzeum közelében található impozáns, hatalmas park övezte villát 1949-ben adományozta a Vatikánnak egy zsidó gyáriparos és szenátor, aki 1925-ben, még a faji törvények előtt belépett a fasiszta pártba, majd áttért a katolicizmusra. 

Emanuela Orlandit, a vatikáni rendőrség egy alkalmazottjának 15 éves lányát 1983. június 22-én látták utoljára, amikor távozott egy zeneóráról. Hasonló rejtély övezi a másik római lány, Mirella Gregori 40 nappal korábbi eltűnését is. Mirella azután tűnt el, hogy felvette a kaputelefont, és azt mondta szüleinek, hogy lemegy találkozni egy osztálytársával.

Emanuela Orlandi titokzatos eltűnésével kapcsolatban számos összeesküvés-elmélet kapott lábra az elmúlt évtizedekben, ezek hol a maffiát, hol a külföldi titkosszolgálatokat, hol Mehmeg Ali Agcát, a II. János Pál elleni merénylet elkövetőjét gyanítják a rejtélyes bűnügy mögött. 

Egy-egy füles alapján az olasz hatóságok már több alkalommal újranyitották az eltűnési dossziét, de mindeddig eredménytelenül.

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2018/10/31/emberi_csontokat_talaltak_egy_vatikani_ingatlanon/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt 13 francia katona egy helikopterbalesetben

A független újságírás nemcsak a kormánytól független, de minden más direkt politikai szándéktól is. Támogass …