2020. január 23., csütörtökMa Zelma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 336,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 313,00 Ft
2020.01.23. Zelma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 336,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 313,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / December 17-én ül össze újra a brit parlament

Hirdetés

December 17-én ül össze újra a brit parlament

December 17-én ül majd össze az előrehozott választások után az új brit parlament, írja az MTI a londoni miniszterelnöki hivatal hétfői közlésére hivatkozva. Az előrehozott választást december 12-én tartják majd az Egyesült Királyságban. 

Hirdetés

Az alakuló ülés fő napirendi pontja az új képviselők eskütétele, és az alsóházi elnök megválasztása lesz – utóbbi csak formalitásként, hiszen a nemrég feloszlatott előző testület már megválasztotta a munkáspárti Sir Lindsay Hoyle-t a kamara új elnökévé. Egyedül akkor lenne kérdéses az elnöki poszt, ha Sir Lindsay nem jutna be képviselőként a parlamentbe. 

A miniszterelnöki hivatal szerint ha a választás után Boris Johnson miniszterelnök alakíthat ismét kormányt, az új kabinet programját december 19-én fogja ismertetni II. Erzsébet királynő. Johnson még karácsony előtt prezentálni szeretné miniszterelnökként az új parlamentnek a Brüsszellel kialkudott brexit-megállapodást – erre pedig minden esélye megvan, a közvélemény-kutatások ugyanis a konzervatívok stabil előnyét mutatják a Munkáspárttal szemben, írja a Reuters.

A pártviszonyok viszont a brexit miatt erősen felbolydultak az utóbbi hónapokban, így biztosat nem lehet mondani a választás várható kimeneteléről: bekavarhat Nigel […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2019/11/25/nagy-britannia_brexit_elorehozott_valasztas_uj_brit_parlament_alakulo_ules/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A szervkereskedelemmel is gyanúba került egykori miniszter korábban a pedofilok bebörtönzése ellen harcolt

Bernard Kouchner, a Soros-féle Orvosok Határok Nélkül nevű szervezet alapítója, reklámarca is aláírta a hetvenes …